Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Héjában sült krumplit bizonyára mindenki evett gyerekkorában, olvasztott vajba tunkolni, megsózva. A bátrabbak még sült szalonnát is ettek hozzá. A héjában sült krumplit minden kezdő el tudja készíteni, hiszen a burgonyát betenni a forró sütőbe, majd egy óra múlva kivenni és megenni, nem nagy ördöngösség. De mit szólnátok ahhoz, hogy ha izgalmasabbá tennénk a krumplit azzal, hogy megtötjük olyan finomsággal, mint például kolbász és sajt?

Hozzávalók 12 darabhoz:

6 db közepes méretű burgonya

25 dkg kolbász
25 dkg füstölt sajt
1 csokor snidling
1 db tojássárgája
50 ml olívaolaj
20 dkg tejföl
frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A burgonyát alaposan megmossuk. Megsózzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd hosszában félbevágjuk mindegyiket. A puha belsejüket kikaparjuk egy tálba, és villával összetörjük.

2. A tört krumplihoz hozzáadjuk a kockákra vágott kolbászt, a lereszelt füstölt sajt felét, a megmosott, finomra vágott snidlinget, a tojássárgáját, az olívaolajat és a tejfölt.

3. A krumplis keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a kivájt fél burgonyákba.

4. A maradék reszelt sajtot rászórjuk a burgonyahajók tetejére, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, míg a sajt megolvad és megpirul.

Ha kedvet kaptál a töltött krumplihoz, akkor válogass még ezek között a receptek között! >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: GRÍZES TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.