Héjában sült krumplit bizonyára mindenki evett gyerekkorában, olvasztott vajba tunkolni, megsózva. A bátrabbak még sült szalonnát is ettek hozzá. A héjában sült krumplit minden kezdő el tudja készíteni, hiszen a burgonyát betenni a forró sütőbe, majd egy óra múlva kivenni és megenni, nem nagy ördöngösség. De mit szólnátok ahhoz, hogy ha izgalmasabbá tennénk a krumplit azzal, hogy megtötjük olyan finomsággal, mint például kolbász és sajt?
6 db közepes méretű burgonya
só
25 dkg kolbász
25 dkg füstölt sajt
1 csokor snidling
1 db tojássárgája
50 ml olívaolaj
20 dkg tejföl
frissen őrölt bors
1. A burgonyát alaposan megmossuk. Megsózzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd hosszában félbevágjuk mindegyiket. A puha belsejüket kikaparjuk egy tálba, és villával összetörjük.
2. A tört krumplihoz hozzáadjuk a kockákra vágott kolbászt, a lereszelt füstölt sajt felét, a megmosott, finomra vágott snidlinget, a tojássárgáját, az olívaolajat és a tejfölt.
3. A krumplis keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a kivájt fél burgonyákba.
4. A maradék reszelt sajtot rászórjuk a burgonyahajók tetejére, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, míg a sajt megolvad és megpirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.