Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Praktikus

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

Sült krumplit készíteni egyszerű, mégis sokszor előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk a végeredménnyel. A híres séf, Gordon Ramsay megosztotta a titkot, mitől lesz mindig tökéletes kicsik és nagyok egyik kedvenc étele, a sült burgonya.

Bár nem mondhatnánk, hogy egészséges, mégis imádjuk a sült krumplit. Az egyik leggyakrabban készített köret, ami főleg a gyerekek körében népszerű, de persze a felnőttek sem mondanak rá nemet, hiszen a kívül kemény, roppanós, belül omlós krumplinak egyszerűen nem lehet ellenállni. Hogyan lesz mindig tökéletes?

Gordon Ramsay szerint a sült krumplihoz elengedhetetlen a búzadara / Fotó: Shutterstock
Gordon Ramsay szerint a sült krumplihoz elengedhetetlen a búzadara / Fotó: Shutterstock

A mesterszakács Ramsay szerint a sült krumpli egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kellenek hozzá extra hozzávalók, mindössze az alapanyagok kiválasztása – pontosabban egy alapanyag hozzáadása – a lényeg.

Hozzávalók a tökéletes sült burgonyához:

  • 10 dkg kacsa- vagy libazsír
  • 1,2 kg lisztes burgonya
  • 2 ek. búzadara
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy marék rozmaring
  • csipet só és bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és a kívánt formára vágjuk, majd sós vízben 6 percig főzzük.
  3. Amíg fő a krumpli, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és a sütőbe toljuk, hogy felmelegedjen.
  4. A krumplit szűrőben alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. Óvatosan megrázzuk a szűrőt, hogy a búzadara minden krumplira hozzátapadjon. Kb. 5 percig hagyjuk száradni.
  5. Közben összetörjük a fokhagymákat.
  6. A burgonyát a forró sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, fűszerezzük és a sütőben készre sütjük.

(Borítókép: Shutterstock)

Forrás: borsonline.hu

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.