Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

Sült krumplit készíteni egyszerű, mégis sokszor előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk a végeredménnyel. A híres séf, Gordon Ramsay megosztotta a titkot, mitől lesz mindig tökéletesen ropogós kicsik és nagyok egyik kedvenc étele, a sült burgonya.

Bár nem mondhatnánk, hogy egészséges, mégis imádjuk a sült krumplit. Az egyik leggyakrabban készített köret, ami főleg a gyerekek körében népszerű, de persze a felnőttek sem mondanak rá nemet, hiszen a kívül kemény, roppanós, belül omlós sült krumplinak egyszerűen nem lehet ellenállni. Hogyan lesz mindig tökéletes? Ha valaki ismeri a titkot, az a világhírű séf, Gordon Ramsay!

Gordon Ramsay szerint a sült krumplihoz elengedhetetlen a búzadara / Fotó: Shutterstock
Gordon Ramsay szerint a sült krumplihoz elengedhetetlen a búzadara / Fotó: Shutterstock

A mesterszakács szerint a sült krumpli egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kellenek hozzá extra hozzávalók, mindössze az alapanyagok kiválasztása – pontosabban egy alapanyag hozzáadása – a lényeg.

Hozzávalók a tökéletes sült burgonyához:

  • 10 dkg kacsa- vagy libazsír
  • 1,2 kg lisztes burgonya
  • 2 ek. búzadara (és ez a hozzávaló titok nyitja)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy marék rozmaring
  • csipet só és bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és a kívánt formára vágjuk, majd sós forró vízben 6 percig főzzük.
  3. Amíg fő a krumpli, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és a sütőbe toljuk, hogy felmelegedjen.
  4. A krumplit szűrőben alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. Óvatosan megrázzuk a szűrőt, hogy a búzadara minden krumplira hozzátapadjon. Kb. 5 percig hagyjuk száradni.
  5. Közben összetörjük a fokhagymákat.
  6. A burgonyát a forró sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és a sütőben készre sütjük.

(Borítókép: Shutterstock)

Forrás: borsonline.hu

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.