Első lépésként felteszünk főni egy adag zöldségalaplevet. A videóban szereplő alaplében pusztán zöldségnyesedékek és héjak voltak (fehér- és sárgarépa, karalábé, zeller, hagyma, fokhagyma és petrezselyemszár). Amíg előkészítjük a leves többi hozzávalóját, ez bőven megfő. A sárgarépákat megpucoljuk, és karikákra vágjuk. Kettő darab vöröshagymát négyfelé vágunk, megroppantunk három gerezd fokhagymát, a héját eltávolítjuk, majd meghámozunk egy nagyobb gyömbért, és szintén felkarikázzuk.
Egy serpenyőben olajat és vajat hevítünk, és körbepirítjuk a zöldségeinket. Nem kell félni tőle, hogy ha egy-két oldala megég, nekünk az intenzív íz miatt pont erre van szükségünk, sőt, amíg nem látunk fekete égéseket, abba se hagyjuk a pirítást. Ha kész, átöntjük őket egy magas falú edénybe, a lángot alacsonyra vesszük, és fűszerezzük a következőkkel: curry, garam masala, sűrített paradicsom, só, bors. Szépen összeforgatjuk, és hagyjuk, hogy a sűrített paradicsommal és a fűszerekkel karamellizálódjanak. Egy szűrő segítségével hozzáadagoljuk az alaplevünket, és fél óra alatt készre főzzük.
Amíg a leves fő, elkészítjük a feltétet. Zsírjára pirítunk két szelet szalonnát, ha kész, egy papírtörlőre helyezzük, és a fennmaradó zsiradékban pillanatok alatt átforgatunk egy marék tökmagot. Itt figyelni kell, mert nagyon hamar megtud égni, ha túl magas a serpenyőnk hőfoka, vegyük egy kicsit le a lángról.
Fél óra elteltével a levesünket levesszük a gázról, és egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Dúsítjuk és ízesítjük két deciliter kókusztejjel, krémesítjük egy kocka vajjal, alaposan összekeverjük, és tálaljuk.
A tetejére tesszük vagy felaprítva rászórjuk a szalonnát, a tökmagot, frissítjük petrezselyemmel, de ha van, akkor a koriander még jobb, meglocsoljuk egy kevés kókusztejjel, és már fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül az indiai ihletésű, gyömbéres sárgarépa-krémleves!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.