Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Nagyon sokáig nem sütöttem piskótatekercset, mert azt gondoltam, kényes jószág. De igazából semmi extra. Se különleges hozzávaló, se túl nagy hozzáértés. Viszont a végeredmény: finom puha és abbahagyhatatlan!

Hozzávalók:

6 db tojás
1 csipet só
12 dkg cukor
12 dkg búzaliszt
baracklekvár

Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a sóval. A sárgáját krémesre keverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük.

2. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.

3. A masszát hablapát segítségével eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük (alsó felső sütésen).

4. Egy konyharuhát benedvesítünk, kiterítjük az asztalra. A forró lapot ráborítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.

5. A konyharuha segítségével még melegen feltekerjük (így amikor később újratekerjük, nem
fog széttörni), és hagyjuk teljesen kihűlni.

6. Kiterekjük, megkeneük a lekvárral és feltekerjük.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: GRÍZES TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: MÁKOS GUBA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.