Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: spenótos-ricottás tészta lépésről lépésre

ricottás tészta
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Hozzávalók:

30 dkg óriás kagylótészta só
10 dkg spenót
2 tk olívaolaj

Az öntethez:
25 dkg ricotta
1 db tojás
2 ek reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld
1 doboz darabolt paradicsom
őrölt rozmaring
10 dkg mozzarella

Elkészítés:

1. Főzzük ki a kagylótésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le, majd tegyük félre.

2. Fonnyasszuk meg a konyhakész spenótot a fel forrósított olívaolajon. Szűrőbe téve nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd vágjuk apróra. Dolgozzuk össze a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, a spenótot és az apróra vágott zöldpet rezselymet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd töltsük a keveréket a tésztakagylókba.

3. Közben a darabolt paradicsomot forraljuk sűrűre egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal. Simítsuk a paradicsomszószt egy tűzálló tálba, rendezzük el rajta a töltött tésztakagylókat, és oszszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát.

4. Végül süssük a spenótos-ricottás tésztát 180 fok ra előmelegített sütőben kb. 25 percig.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.