Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A tzatziki az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb saláta. Nálunk is nagy kedvenc ez az uborkás finomság. A család fiú tagjai nagyjából savanyúság helyett eszik, én köretként. Az eredeti joghurttal készül, de a mi családunk nagy tejföl rajongó, így mi mindig tejföllel készítjük. Fokhagyma témakörben pedig nem tudok mértéket tartani, így általában nálunk tzatziki csak hétvégén van, ha nem megyünk más ember közelébe, mert 2 gerezdnél mindig több kerül bele.

Hozzávalók:

1 db kígyó uborka
25 dkg natúr joghurt vagy tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk és durva lyukú reszelőn lereszeljük.

Bőven megsózzuk és hagyjuk pihenni 10 percig, majd két kézzel kinyomkodjuk a levét, leöntjük és egy másik tálba tesszük.

Ráöntjük a joghurtot (én tejfölt szoktam használni, mert mi jobban szeretjük tejföllel) és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A végén borsozzuk és hozzáöntünk egy kevés olajat és alaposan összekeverjük. A tzatzikit ehetjük sült húsok mellé, a nyári grillpartikra is a legfinomabb saláta.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: BUGGYANTOTT TOJÁSOS MELEGSZENDVICS REGGELIRE >>>

Még több cikk a Fapados főzőiskolából! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.