Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A tzatziki az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb saláta. Nálunk is nagy kedvenc ez az uborkás finomság. A család fiú tagjai nagyjából savanyúság helyett eszik, én köretként. Az eredeti joghurttal készül, de a mi családunk nagy tejföl rajongó, így mi mindig tejföllel készítjük. Fokhagyma témakörben pedig nem tudok mértéket tartani, így általában nálunk tzatziki csak hétvégén van, ha nem megyünk más ember közelébe, mert 2 gerezdnél mindig több kerül bele.

Hozzávalók:

1 db kígyó uborka
25 dkg natúr joghurt vagy tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk és durva lyukú reszelőn lereszeljük.

Bőven megsózzuk és hagyjuk pihenni 10 percig, majd két kézzel kinyomkodjuk a levét, leöntjük és egy másik tálba tesszük.

Ráöntjük a joghurtot (én tejfölt szoktam használni, mert mi jobban szeretjük tejföllel) és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A végén borsozzuk és hozzáöntünk egy kevés olajat és alaposan összekeverjük. A tzatzikit ehetjük sült húsok mellé, a nyári grillpartikra is a legfinomabb saláta.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: BUGGYANTOTT TOJÁSOS MELEGSZENDVICS REGGELIRE >>>

Még több cikk a Fapados főzőiskolából! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.