Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A tzatziki az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb saláta. Nálunk is nagy kedvenc ez az uborkás finomság. A család fiú tagjai nagyjából savanyúság helyett eszik, én köretként. Az eredeti joghurttal készül, de a mi családunk nagy tejföl rajongó, így mi mindig tejföllel készítjük. Fokhagyma témakörben pedig nem tudok mértéket tartani, így általában nálunk tzatziki csak hétvégén van, ha nem megyünk más ember közelébe, mert 2 gerezdnél mindig több kerül bele.

Hozzávalók:

1 db kígyó uborka
25 dkg natúr joghurt vagy tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk és durva lyukú reszelőn lereszeljük.

Bőven megsózzuk és hagyjuk pihenni 10 percig, majd két kézzel kinyomkodjuk a levét, leöntjük és egy másik tálba tesszük.

Ráöntjük a joghurtot (én tejfölt szoktam használni, mert mi jobban szeretjük tejföllel) és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A végén borsozzuk és hozzáöntünk egy kevés olajat és alaposan összekeverjük. A tzatzikit ehetjük sült húsok mellé, a nyári grillpartikra is a legfinomabb saláta.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: BUGGYANTOTT TOJÁSOS MELEGSZENDVICS REGGELIRE >>>

Még több cikk a Fapados főzőiskolából! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.