A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A reggeli, mint nap legfontosabb étkezése sokszor unalmas szendvicsezésbe fullad, mert annál nincs egyszerűbb és laktatóbb napindító étel. De a szendvicsen is lehet csavarni egyet, itt van péládul az olaszok friss paradicsomból készült raguval megpakolt vajas-fokhagymás pirítósa, a bruschetta, ami eggyel különlegesebb, de semmivel sem bonyolultabb, mint mondjuk egy melegszendvics elkészítése. Próbáljátok ki, mutatjuk a pofonegyszerű lépéseket!

HOZZÁVALÓK (4 személyre):

1 db teljes kiőrlésű bagett
1/4 csésze (kb. 250 ml-es) olvasztott vaj
1/4 csésze olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
2 db paradicsom

12 dkg feta sajt (de pizza mozzarellával is isteni!)

Elkészítés:

1. A bagettet vágjuk fel ujjnyi vastaszeletekre, és rendezzük el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Pirítsuk meg a szeleteket a 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fűtéssel, 4-5 perc alatt.

2. Olvasszuk meg a vajat egy bögrében, a mikrohullámú sütőben, majd keverjük össze az olívaolajjal, végül egy ecset segítségével kenjük meg a pirított bagettszeleteket a keverékkel. Ne kapcsoljuk ki a sütőt!

3. A fokhagymát hámozzuk meg, nyomjuk át. A bazsalikom lecsipkedett leveleit vágjuk durvára, a megmosott paradicsomokat kockázzuk fel, majd távolítsuk el a magos részüket. Tegyük tálba az előkészített alapanyagokat, sózzuk meg, és forgassuk össze, és egy picit várjunk, hogy az ízek összeérjenek. Ezután kanalazzuk a keveréket a pirított bagettszeletekre.

4. A fetát morzsoljuk össze, majd szórjuk a bagettszeletekre, és süssük őket a forró sütőben további 4-6 percig. Langyosan tálaljuk. Ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés vörösborecettel vagy balzsamecettel is.

Még több zseniális, egyszerűen nagyszerű fapados receptet találtok itt >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.