A reggeli, mint nap legfontosabb étkezése sokszor unalmas szendvicsezésbe fullad, mert annál nincs egyszerűbb és laktatóbb napindító étel. De a szendvicsen is lehet csavarni egyet, itt van péládul az olaszok friss paradicsomból készült raguval megpakolt vajas-fokhagymás pirítósa, a bruschetta, ami eggyel különlegesebb, de semmivel sem bonyolultabb, mint mondjuk egy melegszendvics elkészítése. Próbáljátok ki, mutatjuk a pofonegyszerű lépéseket!
1 db teljes kiőrlésű bagett
1/4 csésze (kb. 250 ml-es) olvasztott vaj
1/4 csésze olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
2 db paradicsom
só
12 dkg feta sajt (de pizza mozzarellával is isteni!)
1. A bagettet vágjuk fel ujjnyi vastaszeletekre, és rendezzük el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Pirítsuk meg a szeleteket a 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fűtéssel, 4-5 perc alatt.
2. Olvasszuk meg a vajat egy bögrében, a mikrohullámú sütőben, majd keverjük össze az olívaolajjal, végül egy ecset segítségével kenjük meg a pirított bagettszeleteket a keverékkel. Ne kapcsoljuk ki a sütőt!
3. A fokhagymát hámozzuk meg, nyomjuk át. A bazsalikom lecsipkedett leveleit vágjuk durvára, a megmosott paradicsomokat kockázzuk fel, majd távolítsuk el a magos részüket. Tegyük tálba az előkészített alapanyagokat, sózzuk meg, és forgassuk össze, és egy picit várjunk, hogy az ízek összeérjenek. Ezután kanalazzuk a keveréket a pirított bagettszeletekre.
4. A fetát morzsoljuk össze, majd szórjuk a bagettszeletekre, és süssük őket a forró sütőben további 4-6 percig. Langyosan tálaljuk. Ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés vörösborecettel vagy balzsamecettel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.