Szögezzük le az elején, hogy szerintem a grízes tészta nem a kedvencem. Annyira nem, hogy nem is vagyok hajlandó ilyet főzni… Helyesbítek: nem voltam hajlandó. De jött a karantén és én próbálok a legjobb anya lenni. Össze vagyunk zárva hetek óta és nyilván mindenki kissé ideggyenge. Ezért muszáj kényeztetnem őket. Bármit kérnek, megsütöm-megfőzöm.
Grízes tészta. Jó legyen. Megadtam magam. De nem lehetett szélesmetéltet kapni. Szereztünk a nagyitól, házitésztát. Nem egy nagy dolog megfőzni, pikk pakk elkészül. Figyelni kell, nehogy odapiruljon a búzadara, amúgy a világ legegyszerűbben elkészíthető étele. Isten látja lelkem, megkóstoltam felnőtt fejjel is, hátha. De továbbra se lesz a kedvencem. Azóta már lehet tésztát is kapni… Hetente egyszer megcsinálom a fiúknak. Ennyit az elvekről, hogy sose fogok grízes tésztát főzni.
Hozzávalók:
250 g szélesmetélt
5 ek búzadara
1,5 dl víz
olaj
ízlés szerint lekvár és porcukor
1. A tésztát feltesszük főni enyhén sós vízben. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a búzadarát.
2. Amikor aranybarna, felöntjük a vízzel (óvatosan, mert gőz fog felcsapódni!). Levesszük a tűzről és lefedjük.
3. Mire a tészta megfő, a dara is megszívja magát, így egyből össze tudjuk forgatni. Kicsit még együtt pirítjuk őket.
4. A kész grízes tésztát ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálaljuk. (Lehetőleg sok lekvárral!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.