Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Szögezzük le az elején, hogy szerintem a grízes tészta nem a kedvencem. Annyira nem, hogy nem is vagyok hajlandó ilyet főzni… Helyesbítek: nem voltam hajlandó. De jött a karantén és én próbálok a legjobb anya lenni. Össze vagyunk zárva hetek óta és nyilván mindenki kissé ideggyenge. Ezért muszáj kényeztetnem őket. Bármit kérnek, megsütöm-megfőzöm.

Grízes tészta. Jó legyen. Megadtam magam. De nem lehetett szélesmetéltet kapni. Szereztünk a nagyitól, házitésztát. Nem egy nagy dolog megfőzni, pikk pakk elkészül. Figyelni kell, nehogy odapiruljon a búzadara, amúgy a világ legegyszerűbben elkészíthető étele. Isten látja lelkem, megkóstoltam felnőtt fejjel is, hátha. De továbbra se lesz a kedvencem. Azóta már lehet tésztát is kapni… Hetente egyszer megcsinálom a fiúknak. Ennyit az elvekről, hogy sose fogok grízes tésztát főzni.

Hozzávalók:

250 g szélesmetélt
5 ek búzadara
1,5 dl víz
olaj
ízlés szerint lekvár és porcukor

Elkészítés:

1. A tésztát feltesszük főni enyhén sós vízben. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a búzadarát.

2. Amikor aranybarna, felöntjük a vízzel (óvatosan, mert gőz fog felcsapódni!). Levesszük a tűzről és lefedjük.

3. Mire a tészta megfő, a dara is megszívja magát, így egyből össze tudjuk forgatni. Kicsit még együtt pirítjuk őket.

4. A kész grízes tésztát ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálaljuk. (Lehetőleg sok lekvárral!)

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.