Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: keksznyalóka, amiből nem lehet eleget készíteni

Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A keksznyalóka minden szülinapi buli, parti kedvelt édessége. Pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul úgy díszítitek, ahogy szeretnétek. Ehető gyöngyökkel, szivecskékkel, vagy épp színes cukorkákkal.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg natúr földimogyoró
  • 15 dkg porcukor
  • 3-4 ek mogyoróvaj
  • 20 dkg vaj
  • 6 ek habtejszín

A mázhoz:

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • piros ételfesték
  • színes cukordara és díszítőcukor

Elkészítése:

1. Egy keverőtálban dolgozzuk össze a darált kekszet, a finomra aprított földimogyorót, a porcukrot, a mogyoróvajat, a lágy vajat és a habtejszínt. Formázzunk a masszából kb. 40 db diónyi gombócot, és tegyük be mindet a hűtőbe 1 órára.

2. Olvasszuk meg a felaprított fehér csokoládét. (Mikróban addig melegítsük az összetört csokidarabokat, amíg kb. a fele el nem olvad. Utána alaposan keverjük össze.) Mártsuk bele a színes papír szívószálak végét, majd szúrjunk fel mindegyikre 1-1 kekszgolyót.

3. A maradék olvasztott csokit osszuk kétfelé. Az egyik adaghoz adjunk néhány csepp piros ételfestéket, és keverjük össze. Mártsuk a golyók egyik felét a fehér, a másik felét a színes csokiba. Figyeljünk rá, hogy viszonylag gyorsan dolgozzunk, mielőtt a csokoládé kihűlne és megdermedne.

4. Végül díszítsük a keksznyalókákat a színes cukordarával és a különféle cukorgyöngyökkel.

5. Állítsuk a nyalókákat apró kavicsokkal vagy cukorral teli poharakba, és hagyjuk megdermedni a mázat. Azonnal kínáljuk az édességeket.

Ajánljuk még:

Fapados főzőiskola: így lesz olyan a madártej, mint a nagyié!>>>





A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.