A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A töltött zöldségekről azt gondolhatnád, hogy ez már a következő szintje a főzőtudománynak, hiszen vájni kell, és a tölteléket külön elkészíteni - de hidd el, egyszerűbb, mint gondolnád! Az az egy-két apróság pedig, amin elbukhat a projekt, könnyedén elkerülhető - máris mondjuk, hogyan!

Hozzávalók:

2 db cukkini
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj + a tálhoz
40 dkg darált pulykamell
30 dkg passzírozott paradicsompüré

bors
őrölt rozmaring
10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

1. A cukkiniket megmossuk, hosszában félbe vágjuk a zöldségeket, a belő kocsonyás-magos részt pedig egy kávéskanállal kikaparjuk. Fontos, hogy ne legyen túl vékony az így kapott cukkinihajó kérge, mert félő, hogy nem tartja meg a tölteléket. Tehát alaposan, de óvatosan kapargass!

2. A póréhagymát megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, vagy egy aprólyukú sajtreszelőn lereszeljük. Akinek egyikez sincs kedve vagy gusztusa, az használhat fokhagymaprést is, bár van néhány érvünk ellene!

3. Egy teflonseprenyőben 4 ek olívaolaj melegítünk, majd, amikor forró, beledobjuk a hagymákat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kicsit megfonnyasztjuk, de vigyázzunk, a fokhagyma megkeseredhet, így, ha látjuk, hogy barnulni kezd, gyorsan húzzuk le a tűzről! Hozzáadjuk a darált pulykamellet, és az egészet kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd ízesítsük egy kevés rozmaringgal. A rozmaring íze igen intenzív, tényleg csak 1-2 csipettel hintsük meg! A ragut kevergetve, alacson hőfokon főzzük, kb. 15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.

4. A paradicsomos ragut a kivájt cukkinikbe kanalazzuk, úgy, hogy teljesen megtöltse, de ne pakoljuk púposra.

5. A megtöltött cukkiniket kiolajozott tűzálló tálba, pakoljuk, egymás mellé, és meghintjük a reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt, az egészet készre sütjük. Forrón tálaljuk!

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TÖLTÖTT ZÖLDSÉG - 4+1 HASZNOS TIPP >>>
Még több pofonegyszerűen elkészíthető, fapados receptet találsz itt >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.