Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A töltött zöldségekről azt gondolhatnád, hogy ez már a következő szintje a főzőtudománynak, hiszen vájni kell, és a tölteléket külön elkészíteni - de hidd el, egyszerűbb, mint gondolnád! Az az egy-két apróság pedig, amin elbukhat a projekt, könnyedén elkerülhető - máris mondjuk, hogyan!

Hozzávalók:

2 db cukkini
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj + a tálhoz
40 dkg darált pulykamell
30 dkg passzírozott paradicsompüré

bors
őrölt rozmaring
10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

1. A cukkiniket megmossuk, hosszában félbe vágjuk a zöldségeket, a belő kocsonyás-magos részt pedig egy kávéskanállal kikaparjuk. Fontos, hogy ne legyen túl vékony az így kapott cukkinihajó kérge, mert félő, hogy nem tartja meg a tölteléket. Tehát alaposan, de óvatosan kapargass!

2. A póréhagymát megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, vagy egy aprólyukú sajtreszelőn lereszeljük. Akinek egyikez sincs kedve vagy gusztusa, az használhat fokhagymaprést is, bár van néhány érvünk ellene!

3. Egy teflonseprenyőben 4 ek olívaolaj melegítünk, majd, amikor forró, beledobjuk a hagymákat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kicsit megfonnyasztjuk, de vigyázzunk, a fokhagyma megkeseredhet, így, ha látjuk, hogy barnulni kezd, gyorsan húzzuk le a tűzről! Hozzáadjuk a darált pulykamellet, és az egészet kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd ízesítsük egy kevés rozmaringgal. A rozmaring íze igen intenzív, tényleg csak 1-2 csipettel hintsük meg! A ragut kevergetve, alacson hőfokon főzzük, kb. 15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.

4. A paradicsomos ragut a kivájt cukkinikbe kanalazzuk, úgy, hogy teljesen megtöltse, de ne pakoljuk púposra.

5. A megtöltött cukkiniket kiolajozott tűzálló tálba, pakoljuk, egymás mellé, és meghintjük a reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt, az egészet készre sütjük. Forrón tálaljuk!

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TÖLTÖTT ZÖLDSÉG - 4+1 HASZNOS TIPP >>>
Még több pofonegyszerűen elkészíthető, fapados receptet találsz itt >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.