Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ez a kedvenc pogácsa receptem. Nem kell vele bíbelődni, nem szárad ki másnapra, pikkpakk elkészül. Mivel a zacskós túró 50 dkg kiszerelésű, így eleve dupla adaggal szoktam készíteni, ami nem szokott gondot jelenteni, mert legtöbbször a még csak hűlő pogácsáknak is nyoma vész… A megkent pogácsák tetejét ízlés szerint megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal vagy akár plusz sajttal is, de natúran is tökéletes.

Hozzávalók:

25 dkg trapista sajt
25 dkg túró
15 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
1tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:

1. A sajtot lereszeljük, egy tálba tesszük és hozzáöntjük a többi hozzávalót.

2. Kézzel összegyúrjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra.

3. Kicsi méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

4. A kikevert tojássárgájával megkenjük a tetejét.

5. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 25 perc alatt megsütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.