Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A téli hónapokban megengedett, sőt mi több, szükséges a nagyobb kalóriatartalmú, gazdagabb fogások fogyasztása, így a meglehetősen laktató és éppen ezért sokszor mellőzött kukoricadarának is ekkor jön el az ideje.

A kukoricadara több szempontból is ideális alapanyag: egyrészt nagyon könnyen elkészíthető, pikk-pakk megvan, másrészt nagyon jól variálható. A kukoricadara felhasználásával készíthetünk levesbetéteket, köreteket, tölteléket, főfogásokat, de polentából még desszert is alkotható.

Puliszka és polenta

A kukoricadarát lágyra vagy sűrűre főzhetjük. A lágy, laza puliszka könnyebb fogás, kanalazható, édesen vagy sósan is fogyasztható. A sűrűbbre készített, kevesebb folyadék hozzáadásával készített polenta ellenben jól formálható, szeletelhető, s tovább variálható.

Rakva, szaggatva

A sűrűre készített változatból lehet rakott polenta, amelyet juhtúróval, sült zöldségekkel, különféle zöldséges vagy húsos ragukkal rétegezhetünk, s csőben készre süthetünk.

A még meg nem kötött, sűrű puliszkát kőlapra is boríthatjuk, kihűlés után pogácsaszaggatóval kiszaggathatjuk, s a polentapogácsákat kevés zsiradékon lepiríthatjuk. Az így kapott kukoricapalacsintákat bármivel ízesíthetjük, - az amerikai palacsinta mintájára - akár polentatornyot is emelhetünk belőle.

LEvesbetét, köret, töltelék

A kisebb formára szaggatott polentát levesbetétnek is felhasználhatjuk. Izgalmas, ízletes és nagyobb mennyiség is könnyedén előállítható belőle.

A lágyabb és a sűrűbb puliszka ideális köret, az adagolásával azonban csak óvatosan: meglehetősen laktató.

A kukoricadarát s az abból főzőtt polentát töltelékekhez is felhasználhatjuk. Bármilyen ízvilágú töltelékhez adhatjuk, a klasszikus májas-borsóstól kezdve egészen az újhullámos belevalókig.

Desszertek polentából

A polenta desszertekhez is felhasználható. A lágyabb vagy sűrűbb masszát kedvünk szerint ízesíthetjük, a rakott polenta készülhet édes gyümölcsökkel, aszalványokkal rétegezve, a lágy krémet nyakonönthetjük juharsziruppal, felfőzőtt, fellazított lekvárral, szörppel, megszórhatjuk tört csonthéjasokkal, kókusszal vagy épp egy kevés mákkal is.

Tuti receptek kukoricadarával >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.