Az olaszok egyik hagyományos fogását az előétel (antipasto) után és a főétel (secondo piatto) előtt, első fogásként (primo piatto) fogyasztják.
Rizottó készítésekor három rizsfajta, a carnaroli, a baldo és a legkedveltebb, az arborio közül választhatsz. Ez utóbbi nagy szemű fajta, melyet a gondos főzés után húzzunk félre a tűzről, és lefedve hagyjuk állni, hogy puhuljon.
Az egyik alapszabály, hogy nem vízben kell főzni! Pici vaj és olívaolaj keverékén pirítsunk meg némi hagymát, majd szórjuk rá a rizst. Kevergetve hagyjuk felhevülni, de ne engedjük hogy letapadjon, elszíneződjön, leégjen! Ezután locsoljunk rá egy löttyintés száraz fehérbort, és kb. ½ merőkanálnyi zöldségleves-alaplét. Várjunk, amíg ezt beissza, majd még kétszer-háromszor locsoljuk meg a lével, így a szemek lassan puhára főnek. Egy pici vajat, sőt, reszelt parmezánt is elkeverheünkt benne, így lesz krémes állagú. Ezután tovább fűszerezhetjük, illetve dúsíthatjuk hússal, tenger gyümölcseivel, zöldségekkel...
Rizsből mindent...rizses desszertek! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.