Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Szeretnél tökéletes rizottót készíteni? Olyat, amit egy olasz is annak nevezne, ha kóstolná? Nézzük, mire kell figyelned!

Az olaszok egyik hagyományos fogását az előétel (antipasto) után és a főétel (secondo piatto) előtt, első fogásként (primo piatto) fogyasztják.

Rizottó, az első főétel
Rizottó, az első főétel

A rizs


Rizottó készítésekor három rizsfajta, a carnaroli, a baldo és a legkedveltebb, az arborio közül választhatsz. Ez utóbbi nagy szemű fajta, melyet a gondos főzés után húzzunk félre a tűzről, és lefedve hagyjuk állni, hogy puhuljon.

A főzés


Az egyik alapszabály, hogy nem vízben kell főzni! Pici vaj és olívaolaj keverékén pirítsunk meg némi hagymát, majd szórjuk rá a rizst. Kevergetve hagyjuk felhevülni, de ne engedjük hogy letapadjon, elszíneződjön, leégjen! Ezután locsoljunk rá egy löttyintés száraz fehérbort, és kb. ½ merőkanálnyi zöldségleves-alaplét. Várjunk, amíg ezt beissza, majd még kétszer-háromszor locsoljuk meg a lével, így a szemek lassan puhára főnek. Egy pici vajat, sőt, reszelt parmezánt is elkeverheünkt benne, így lesz krémes állagú. Ezután tovább fűszerezhetjük, illetve dúsíthatjuk hússal, tenger gyümölcseivel, zöldségekkel...

Rizottó
Rizottó

Rizsből mindent...rizses desszertek! >>>

A rizottó és a magyar rizses hús állagra, ízre, de még az összetevőit tekintve sem azonos, csak hasonló. Ugyanakkor jól elkészítve a maga nemében mindkettő ízletes!

A legtöbb rizottórecept fontos hozzávalója a fehérbor, ami legyen száraz, és főzés előtt mindenképpen melegítsük fel!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.