Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Érdekességek

Képviselőfánk, ahogy Gáspár Bea készíti – a krém olyan, hogy megőrülsz!

Gáspár Bea
Gáspár Bea a hétvégén káprázatos képviselőfánkot készített, aminek nemcsak a fotóját, de a receptjét is megosztotta az Instagramon. Ahogy azt Bea asszonytól megszokhattuk, csavart egyet a hagyományos recepten, és a klasszikus angolkrém helyett pisztáciakrémet töltött az égetett tésztából formázott gombócokba.

A Konyhafőnök-győztes, több szakácskönyvet is jegyző Gáspár Beától megszokhattuk, hogy ami az ő konyhájából kikerül, az csakis valami ínycsiklanó finomság lehet. Most sem volt ez másképp: a hétvégén Bea asszony, a farsangi szezon záróakkordjaként, képviselőfánkot készített, de nem is akármilyet: az égetett tésztás sütemény tölteléke ezúttal nem a hagyományos, vaníliás angolkrém volt, hanem egy pisztáciás-mascarponés álom, tejszínhabbal megkoronázva.

Nézzük Bea receptjét!

Hozzávalók Gáspár Bea pisztáciakrémes képviselőfánkjához:

Az égetett tésztához:
200 g víz
200 g étolaj
200 g liszt
csipet só
csipet cukor
6 db tojás

A pisztáciakrémhez:
200 g pisztáciapaszta
500 g mascarpone
100 g porcukor
250 g tejszín


Elkészítése:

  1. A vízben elkezdjük melegíteni az olajat, egészen addig, míg az olaj elkezd pattogni. Ekkor beletesszük a lisztet, a sót és a cukrot. Addig kevergetjük, amíg jó resztelt állaga nem lesz!
  2. Egy másik edényben, vagy a robotgép keverőtáljában kihűtjük. Ha kihűlt, akkor egyenként adagoljuk hozzá az egész tojásokat, miközben a géppel folyamatosan keverjük a tésztát. Szép, homogén tésztát kell kapnunk, amit a habzsákból a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
  3. Ha nincs gőzös sütőnk, akkor a tésztákat kicsit vízzel lespricceljük, majd 200-210 fokra előmelegitett sütőben, légkeveréses módban megsütjük. A sütés végén a sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok! Kb. 12-15 perc a sütési idő, de ez sütőfüggő.
  4. Ha megsültek – ezt onnan tudjuk, hogy a fánkok repedései is aranybarnák –, akkor a sütőajtót csak résnyire nyitjuk ki, és így hagyjuk hűlni a sütőben a fánkokat, kb. 8-10 percig, hogy a hirtelen hideg levegőtől ne essenek össze.
  5. A krém hozzávalóit egynemű krémmé keverjük, a tejszínt habbá verjük.
  6. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, majd betöltjük a krémmel és a habbal.

„Itt a tészta a hangsúlyos, ha azt jól elkészítjük, bármilyen töltelék, akár sós is, mehet bele!" - zárja a posztját Gáspár Bea.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.