Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A paradicsomlevest a gyerekek is imádják, főleg, ha töltött tésztával bolondítod meg! A gyerekek miatt azonban szigorúan cukormentesen érdemes elkészíteni, az édes ízhatást bízd inkább a finom, érett paradicsomokra.

Gyerekkoromban nálunk a paradicsomleves édes volt. Betűtésztával készült. Csakis azzal, mert semmi mással nem volt ugyanaz az íz. Aztán ahogy felnőttem, és egyre többen próbáltak meggyőzni arról, hogy a paradicsomleves nem édes, az olaszosan finom, meg úgy egyébként is fűszeresen. Mondanom se kell, kemény harc volt. Ha az ember agyában valami édes, akkor hiába ínycsiklandozó fűszeresen, másképp akkor sem érzi igazán jónak. Az évek során sikerült változnom, így ma már megeszem a fűszeres paradicsomleves változatot is. (Ettől függetlenül remélem anyukám SOHA nem fogja másképp elkészíteni, csakis cukrosan!) Ez a fűszeres variáció egyébként nagyon laktató (talán túlságosan is) így olyan napokon éredemes elkészíteni, amikor semmi kedved második fogáson gondolkodni!


Hozzávalók (4 személyre)

1 tk olívaolaj
½ fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
400 g paradicsom
2 doboz (400 g-osak) daraboltparadicsom-konzerv
1 l zöldségleves-alaplé
1 csokor bazsalikom + a tálaláshoz

bors
100 g natúr görög joghurt
400 g konyhakész tortellini
parmezán

1. Lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a babérleveleket, a megmosott, apróra kockázott paradicsomot, és fonnyasszuk meg azt is.
2. Forgassuk a hagymás-paradicsomos keverékbe a darabolt paradicsomot a levével együtt, öntsük fel az alaplével, majd keverjük hozzá a bazsalikom lecsipkedett leveleit, és közepes lángon főzzük a levest 15 percig. Közben sózzuk és borsozzuk meg.
3. Húzzuk le a levest a tűzről, és a babérlevelek eltávolítása után pürésítsük botmixerrel. Dúsítsuk a levest a joghurttal, majd forgassuk bele a tortellinit, és főzzük készre. Melegen, egy kevés felaprított bazsalikommal és leforgácsolt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc

A recept a Fanny konyha 2016/8. számában jelent meg!

Paradicsomszósz sült mozzarellával >>>
Paradicsomos tészta >>>
Pikáns bableves >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Fotó: Tyukodi László

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.