Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Imádom a tortillát. Paradicsom szósszal, sonkával, rukolával, sajttal. Fűszeresen. És most már édesen is. :)
Elsőre kicsit izgultam, hogy mennyire lesz összhangban a banánnal és a mogyorókrémmel, de nem csalódtam. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni egy kicsit, hogy a nutella visszadermedjen és gond nélkül lehessen szeletelni.
Banános tortilla
Ha a család egy kis édességre vágyik, nem kell sok időt a konyhában töltened. Percek alatt ilyen finomság kerülhet az asztalra.
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
10 ek habtejszín
8 db banán
A kamrából:
100 g mogyorókrém
vaníliaaroma
8 db búzatortilla
1. A mogyorókrémet keverjük simára a tejszínnel és 1-2 csepp vaníliaaromával.
2. Száraz serpenyőben kissé melegítsük meg a tortillákat. Simítsuk rájuk a mogyorókrémes keveréket, majd tegyünk rá 1-1 db meghámozott banánt. Tekerjük fel mindet, és kettesével rendezzük tányérokra. Felkarikázva tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc
További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/2. számban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.