Vannak napok, amikor az embernek semmi kedve főzni, de muszáj. Olyankor semmi se sikerül, mert egyrészt hisztis vagy, másrészt direkt minden ellened irányul. Ez egy rossz nap és vele együtt egy rossz étel volt. Már nagyjából kész volt minden, amikor a konyhakész pizzatésztát sikerült úgy kiejtenem a kezemből, hogy nagyot csattant a konyhakövön. Nyilván tésztával lefele. Nyilván odaragadt a kőre. És bár mondogatom állandóan, hogy levelestészta és pizzatészta legyen mindig a hűtőben, akár több is, nyilván ez alakalommal nem volt otthon több belőle. Úgyhogy a főzés leállt, Adri elment a boltba tésztát venni és kezdődött minden elölről. Talán kicsit nyugodtabban. Ettől függetlenül ez a recept az első kudarc miatt nem a kedvencem, bár finomnak finom lett - ezt el kell ismerni. :)
100 g sült csirkehús
1 db kápiapaprika
100 g bébispenót
1 db mozzarellagolyó
paradicsomszósz
400 g konyhakész pizzatészta
1 ek tej
1 db tojás
reszelt parmezán
1. Forgassuk össze a húst a kimagozott, felaprított paprikával, a megmosott, lecsepegtetett spenóttal, a felkockázott mozzarellával, továbbá néhány evőkanál paradicsomszósszal.
2. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel 12 egyforma háromszögre. Osszuk el hat darabon a spenótos keveréket, kenjük meg a tésztaszéleket a tejjel elhabart tojással, majd fedjük be mindet az üres tésztadarabokkal, és nyomkodjuk össze a széleket.
3. Rendezzük el a batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben, kenjük meg a tetejüket a maradék tejes tojással, szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal, végül süssük a 190 fokos sütőben 20 percig.
Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/12.számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.