Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Egyszerű és gyors, mindazonáltal nagyon laktató parti falatot hozott nekünk bloggerünk, aki a gyorsan elkészíthető, mégis fergeteges falatok elkészítésének a híve!

Vannak napok, amikor az embernek semmi kedve főzni, de muszáj. Olyankor semmi se sikerül, mert egyrészt hisztis vagy, másrészt direkt minden ellened irányul. Ez egy rossz nap és vele együtt egy rossz étel volt. Már nagyjából kész volt minden, amikor a konyhakész pizzatésztát sikerült úgy kiejtenem a kezemből, hogy nagyot csattant a konyhakövön. Nyilván tésztával lefele. Nyilván odaragadt a kőre. És bár mondogatom állandóan, hogy levelestészta és pizzatészta legyen mindig a hűtőben, akár több is, nyilván ez alakalommal nem volt otthon több belőle. Úgyhogy a főzés leállt, Adri elment a boltba tésztát venni és kezdődött minden elölről. Talán kicsit nyugodtabban. Ettől függetlenül ez a recept az első kudarc miatt nem a kedvencem, bár finomnak finom lett - ezt el kell ismerni. :)


Hozzávalók (6 darabhoz):

100 g sült csirkehús
1 db kápiapaprika
100 g bébispenót
1 db mozzarellagolyó
paradicsomszósz
400 g konyhakész pizzatészta
1 ek tej
1 db tojás
reszelt parmezán

1. Forgassuk össze a húst a kimagozott, felaprított paprikával, a megmosott, lecsepegtetett spenóttal, a felkockázott mozzarellával, továbbá néhány evőkanál paradicsomszósszal.

2. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel 12 egyforma háromszögre. Osszuk el hat darabon a spenótos keveréket, kenjük meg a tésztaszéleket a tejjel elhabart tojással, majd fedjük be mindet az üres tésztadarabokkal, és nyomkodjuk össze a széleket.

3. Rendezzük el a batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben, kenjük meg a tetejüket a maradék tejes tojással, szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal, végül süssük a 190 fokos sütőben 20 percig.

Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/12.számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Fotó: Tyuki

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.