Nem is tudom hol kezdjem.
Régen mindig magam készíttettem a pizzatésztát és mélységesen elítéltem mindenkit aki konyhakészen vette. Merthát, valljuk be, egy pizzatészta begyúrása nem túl bonyolult és megerőltető dolog.
De valahogy, egy gyerekkel az élet mégis megerőltető lesz, legalábbis ami az időt illeti. Folyton keresem az üres öt perceket, hogy hol tudnék valamin spórolni, mert egy kapkodás az életünk.
No, a konyhakész pizzatészta pont egy ilyen öt perc. És - nagyon finom is, ráadásul az én tésztámat nem is tudom olyan nagyon vékonyra kinyújtani.
Szóval ciki nem ciki, én ma már a feltekert, hűtőtt pizzatészta nagy rajongója vagyok, főleg mióta kísérletezni kezdtem és más formában is kipróbálom. Ilyen ez a mostani golyócska is. Egyszerűen csodálatos! :) Először arra gondoltam, megkenem paradicsomszósszal, de aztán hagytam a csudába - és nem is kellett a végerdeményhez.
Zárójelben megjegyezném, ha egyszer, netán, gourmet éttermet nyitnék, ígérem, én fogom gyúrni a pizzatésztát! :)
1 csomag konyhakész pizzatészta
200 g szeletelt paprikás szalámi
100 g trapista sajt
olaj a formához
bors
1. Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk fel kb. 5 x 7 cm-es téglalapokra.
Helyezzünk azokra 1-1 szelet szalámit, daraboljuk rá a sajtot, majd fedjük be a megmaradt szalámiszeletekkel. Hajtsuk a töltelékre a tésztaszéleket, és gyors mozdulatokkal formázzunk mindből golyót.
2. Rendezzük el a töltött pizzagolyókat egy kiolajozott, kerek tortaformában, hintsük meg egy kevés borssal, és süssük aranyszínűre a 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt.
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.