Imádok sütiket gyártani, tortát alkotni, de alapvetően nem vagyok egy nagy sütis. Vagyis, inkább azt mondanám, hogy nem szeretem az édes dolgokat, inkább az üde, friss ízek barátja vagyok.
Kicsit bíztam benne, hogy ez a süti kedvemre való lesz, de valahogy mégis kétségeim voltak. A sütikkel kapcsolatban amúgy is állandó kétségeim vannak: mennyire fog megkelni a sütőben, eltorzul-e a teteje, kijön-e a formából, vagy már ott meghal a projekt és szétesik az egész; a krémet elég ideig verem-e, vagy már rég túlverődött és használhatatlan lett. Na így stresszelem magam egy sima kis délutáni teasütivel is! :)
A villával szurkálás pillanata is fura volt elsőre, hogy de ez most miért is csinálom, aztán meg lett az eredménye! Mindenkinek ajánlom! Se nem túl édes, se nem száraz, egyszerűen meg kell enni az egészet és kész! :)
Hozzávalók (10 szelethez):
A boltból:
100 g vaj + a formához
3 db biocitrom + a díszítéshez
3 db tojás
2 tk sütőpor
300 ml tej
1 tasak főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
250 g mascarpone
A kamrából:
100 g kristálycukor
só
140 g liszt
1. Habosítsuk fel a puha vajat a cukorral, 1 csipet sóval és 2 db citrom lereszelt héjával. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze.
2. Simítsuk a masszát kivajazott, kapcsos tortaformába, és süssük a 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig. Azután vegyük ki, szurkáljuk meg a tésztát villával, majd locsoljuk meg a 2 db citrom kifacsart levével. Szedjük ki a sütit a formából, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
3. Habverővel keverjük simára a tejet a pudingporral, és tegyük a hűtőbe 15 percre. A mascarponét keverjük simára a megmaradt citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd forgassuk a pudingba.
4. A sütit tegyük tálra, és simítsuk rá a citromos-vaníliás krémet. Rakjuk a hűtőbe legalább 30 percre, hogy kissé megdermedjen. Néhány citromkarikával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
Egy szelet: 364 kcal
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.