Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Desszertnek következzen egy kényeztető sütemény lágy vaníliás tejszínnel és friss gyümölcsszeletekkel.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

A muffin a kedvenc süteményem. Szeretem sütni, szeretem díszíteni és megenni is. Egyszerű, gyors és nem túl tömény desszert. Mondom ezt úgy, hogy alapvetően nem vagyok édesszájú, meghalok az agyoncukrozott és krémezett söteményektől.

Néha csalok a receptekkel, mert túlbonyolítják a receptkönyvek és szerintem ez a süti pont nem arról szól, hogy bonyolult legyen. Kevés hozzávaló, gyors munka és néha egy kis furfang. Na ez a recept is ilyen. Egyszerű és nagyszerű! :)

A muffin sütésben egyébként szerintem a legnagyobb félelem, az mindig a teteje. Legalábbis én évek óta kísérletezem a tökéletes tetejű darabokkal.
És be kell látnom, hogy vagy a légkeverős sütőm vagy valami más okozza a hibát. De mindig csálé lesz a teteje :)

No ennél a remek darabnál ez nem számít. A krém ami kifolyik belőle, tökéletesen kárpótol a tökéletlenségért! :)

Hozzávalók (12 darabhoz):

A boltból:

20 darált mák + a szóráshoz
2 db tojás
125 g vaj
250 g író
250 g eper
250 ml habtejszín

A kamrából:

250 g liszt
3 tk sütőpor

150 g kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfixáló
porcukor a szóráshoz

1. Keverjük össze a darált mákot, a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Egy másik tálban habosítsuk fel a tojásokat a cukorral, majd gyors mozdulatokkal forgassuk bele a puha vajat. Öntsük össze a két tál tartalmát, adjuk hozzá az írót, és alaposan dolgozzuk össze az egészet.

2. Töltsük az így kapott masszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseibe, szórjuk meg egy kevés darált mákkal és 1 tasak vaníliás cukorral. Süssük a sütiket a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében 20-25 percig. Azután vegyük ki, hagyjuk hűlni a muffinokat a tepsiben néhány percig, majd szedjük ki belőle mindet, és hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A megtisztított epret szeleteljük fel. A tejszínt verjük kemény habbá a megmaradt vaníliás cukorral és a habfixálóval. Vágjuk le a muffinok kalapját, kanalazzunk a sütikre egy kevés tejszínhabot, rendezzük el rajta az eperszeleteket, végül tegyük rá mindre a tetejét. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk. Néhány eperszemmel díszíthetjük.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Egy darab: 309 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/5. számában található!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.