Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Mákos guba
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű és nagyon laktató étel ez a tojáskrém, amit villámgyorsan elkészíthetünk. Ráadásul egészséges és a gyerekek is imádják! Új tipp következik a bloggerünktől!

A tojást néha nagyon nem kívánom, néha pedig napokig csak azt szeretném enni. Na és amikor utóbbi időszakomat élem, akkor vacsorára mindennap tojást szeretnék fogyasztani. És egy jó tojáskrémnél nincs is jobb: pirítóssal, vagy akár husi mellé köretnek. Az a csodálatos ebben a krémben, hogy az uborka egy plusz pikáns ízt kölcsönöz neki. Újhagyma helyett egyébként nyugodtan tehettek bele lilahagymát, nekem az is nagy kedvencem, ráadásul szeretem a színes ételeket, ehhez a krémhez pedig jól illik az aprított lila. :)


Hozzávalók (4 személyre):

6 db tojás
1 csokor újhagyma
½ csokor petrezselyem
4 db csemegeuborka
2 ek joghurt
2 ek majonéz
2 ek tejföl

bors

1.

A megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt. Közben az újhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel. A petrezselymet mossuk és szárogassuk meg, majd csipkedjük le a leveleiket, és vágjuk finomra azokat. A lecsepegtetett csemegeuborkát kockázzuk fel.

2.

Keverjük simára a joghurtot, a majonézt és a tejfölt. Sózzuk és borsozzuk meg a keveréket.

3.

A tojásokat öblítsük le hideg vízzel, majd miután meghámoztuk őket, törjük át villával, és forgassuk a tejfölös keverékbe az uborkakockákkal, az aprított újhagymával és a zöldfűszerekkel együtt.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 270 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/5. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Fotó: Tyukodi László

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.