A tojást néha nagyon nem kívánom, néha pedig napokig csak azt szeretném enni. Na és amikor utóbbi időszakomat élem, akkor vacsorára mindennap tojást szeretnék fogyasztani. És egy jó tojáskrémnél nincs is jobb: pirítóssal, vagy akár husi mellé köretnek. Az a csodálatos ebben a krémben, hogy az uborka egy plusz pikáns ízt kölcsönöz neki. Újhagyma helyett egyébként nyugodtan tehettek bele lilahagymát, nekem az is nagy kedvencem, ráadásul szeretem a színes ételeket, ehhez a krémhez pedig jól illik az aprított lila. :)
6 db tojás
1 csokor újhagyma
½ csokor petrezselyem
4 db csemegeuborka
2 ek joghurt
2 ek majonéz
2 ek tejföl
só
bors
A megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt. Közben az újhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel. A petrezselymet mossuk és szárogassuk meg, majd csipkedjük le a leveleiket, és vágjuk finomra azokat. A lecsepegtetett csemegeuborkát kockázzuk fel.
Keverjük simára a joghurtot, a majonézt és a tejfölt. Sózzuk és borsozzuk meg a keveréket.
A tojásokat öblítsük le hideg vízzel, majd miután meghámoztuk őket, törjük át villával, és forgassuk a tejfölös keverékbe az uborkakockákkal, az aprított újhagymával és a zöldfűszerekkel együtt.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 270 kcal
A recept a Fanny konyha 2016/5. számában jelent meg!
Fotó: Tyukodi László
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.