Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Olyan, mintha a nap ragyogna a muffintepsi mélyedéseiben. Ha valaki nem elég szemfüles, lemarad, mert egy ilyen finomság hamar elfogy!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Alapvetően nem vagyok reggelizős típus. Kivétel ezalól a hétvége és a nyaralás. Olyankor azért mégiscsak van ideje és kedve is az embernek, hogy valamit alkosson.

Kicsit félve álltam neki ennek a tojásos csodának, mert már első gondolatra is több volt vele a macera, mint amennyi időt a reggeli készítéssel el akarok tölteni. De végülis megérte! :)

A kinyújtott toast kenyerek formára vágása, szerintem, amúgy simán kihagyható, viszont arra mindenképp figyelni kell, hogy ne túl nagy méretű tojásokkal dolgozzunk, különben túlcsordul a tojás. Vagy lehet vele játszani, hogy csak kevesebb fehérjét csurgatunk bele. Nekem amúgy magában kicsit kevés volt, viszont egy kevés rukola vagy friss paradicsom nagyon fel tudja dobni!

Hozzávalók (12 darabhoz):
A boltból:
12 szelet toastkenyér
teavaj a tepsihez
12 szelet bacon
12 db tojás

A kamrából:

bors

Toastmuffin
Toastmuffin

1. A kenyérszeleteket nyújtófával kissé lapítsuk ki, majd pogácsaszaggatóval vagy pohárral szúrjunk ki belőlük 10 cm átmérőjű köröket. Nyomkodjuk azokat egy 12 darabos muffintepsi vékonyan kivajazott mélyedéseibe.



2. Száraz serpenyőben pirítsuk ropogósra a baconszeleteket, azután rendezzük el azokat a kenyérkörökön. Üssünk mindegyikre 1-1 db tojást, sózzuk, borsozzuk meg őket, azután toljuk a 200 fokos sütőbe 20 percre. Akkor jó, ha a tojások teljesen megszilárdultak. Végül vegyük ki, és óvatosan szedjük ki a muffinokat a tepsiből.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 226 kcal

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/3. számban jelent meg.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.