Gyanítom, ebben a melegben nemcsak nekem nincs kedvem főzni. Semmi kedvem a tűzhely mellett állni órákig, aztán meg fél óra múlva nézni, hogy elfogyott és csak a mosatlan maradt.
Így ha már muszáj, akkor az legyen gyors, és lehetőleg több napig tartson ki.
Persze a krémlevesek amúgy is nagy kedvencek, de azért ez most kicsit más. Aki vágyik a tartalomra, és nem elégszik meg csupán a lével, annak is kedvében lehet járni, mert a grissini és a bacon igazán jó párosítás a leves mellé. Csak úgy el lehet majszolgatni, miközben jóízűen lecsúszik a leves.
A paprikás rész szerinem elhagyható, de akár asztalt paradicsommal is helyettesíthető.
Jó étvágyat mindenkinek!
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
400 g zöldborsó (fagyasztott)
340 g olajban eltett paprika
1 csokor snidling
100 g grissini
100 g szeletelt mortadella
A kamrából:
200 g burgonya
2 db húsleveskocka
200 ml cukrozatlan habtejszín
só
bors
2-3 ek hántolt napraforgómag
1. Tegyük lábasba a meghámozott, felkockázott burgonyát, a húsleveskockákat, valamint a borsót, öntsük fel 800 ml vízzel, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük 15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és pürésítsük a levest botmixerrel. Végül dúsítsuk a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk meg.
2. Forgassuk össze lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott paprikát a felaprított snidlinggel és a napraforgómaggal.
3. A grissiniket tekerjük körbe a mortadellaszeletekkel. Merjük a levest 4 db tányérba vagy tálkába, kanalazzunk rá egy kevés paprikás keveréket, és kínáljuk a mortadellás grissinivel.
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 475 kcal
A recept a Fanny konyha 2015/5. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.