Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Egy krémes leves nemcsak a hasunkat tölti meg, a lelkünket is átmelegíti! Ami meglepő benne: rösztiből készül. Igen, rösztiből!

Tudom, hogy a rovat neve gyorsan, könnyűt Adrival, mert egyszerűen oda meg vissza vagyok minden olyan ételtől, amit nem kell órákig főzni. A hab a tortán az, ha ráadásul elképesztően finom a végeredmény. Ehhez a recepthez mondjuk nem volt sok bizodalmam, és ez főleg a röszti miatt volt. Egyrészt a röszti finom, minek elrontani? Másrészt, ha már krumpliból főzöm a levest, miért ne készítsem inkább főtt krumpliból? Aztán mégis adtam egy esélyt a dolognak és megérte! Olyan ízt ad a levesnek a röszti, amit sima krumplival sosem lehetett volna elérni. Hajrá, bízzatok bennem! :)

Hozzávalók (4 személyre):

800 g röszti (fagyasztott)
500 ml húslevesalaplé
200 ml cukrozatlan habtejszín
½ fej vöröshagyma

bors
100 g tejszínes sajtkrém
A tálaláshoz:
reszelt gouda
snidling
pirított baconszeletek

1. Tegyük lábasba a felengedett rösztit az alaplével, a tejszínnel és a megtisztított, finomra vágott hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk meg a keveréket, és forraljuk fel. Azután kis lángon, időnként megkeverve főzzük a levest kb. 45 percig.

2. Forgassuk a levesbe a sajtkrémet, és főzzük további 15 percig. Ezután húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük kissé darabosra. Végül ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk meg. Egy kevés reszelt reszelt sajttal és felkarikázott snidlinggel megszórva, továbbá néhány pirított baconszelettel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc
A recept a Fanny konyha 2017/1. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.