Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mindenki szereti, nem csak azért, mert finom, illatos, hanem talán azért is, mert a tavasz első gyümölcse. Friss, lédús, ízes. Legszívesebben kilószámra ennénk, csak úgy magában, vagy porcukorral meghintve, az édesszájúak tejszínhabbal. Ráadásul jótékonyan hat szervezetünkre, hiszen a C-vitaminban leggazdagabb gyümölcsök egyike (60 mg/100 g). Napi 15 dkg eper bőségesen fedezi egy felnőtt napi C-vitamin-szükségletét! Aki pedig epres költeményeket szeretne készíteni, most néhány különleges recepttel szolgálhatunk!
Eperbor

Hozzávalók:


1 kg érett eper,


2,5 l félszáraz fehérbor,


20 dkg cukor


Elkészítése: A megtisztított, megmosott és szárított epret törjük össze villával, adjuk hozzá a cukrot és a bort. Rázzuk össze, és hagyjuk egy napot állni. Ezután szűrjük le és töltsük üvegbe. Hűvös helyen tartva néhány napig fogyasztható.



Epres-grízes

Hozzávalók:


½ l tej,


20 dkg cukor,


12 dkg gríz,


5 dkg darált mandula,


4 tojásfehérje,


só,


az öntethez:


35 dkg eper,


15 dkg cukor,


1 kávéskanál citromlé


Elkészítése: Forraljuk fel a tejet, majd szórjuk bele a grízt állandó kevergetés mellett főzzük 10-15 percig. Adjuk hozzá a cukrot és egy csipet sót. Főzzük még néhány percig, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a darált mandulát és a felvert tojásfehérjéket, majd öntsük az egészet formába. Ezalatt a megmosott epret törjük alaposan össze, majd főzzük 3 percig a cukorral és a citromlével. A langyos gríztortát borítsuk ki, öntsük rá az eperszószt. Díszíthetjük néhány egész gyümölccsel is.



Francia eperkrém

Hozzávalók:


25 dkg eper,


10 dkg porcukor,


fél citrom leve,


2 dl tejszín,


2 evőkanál tej


Elkészítése: Turmixoljuk össze a megmosott epret, adjuk hozzá a tejet, a cukrot és a citrom levét. Verjük fel a tejszínt, és óvatosan keverjük a gyümölcspéphez. Hűtve tálaljuk. Díszíthetjük egész eprekkel.



Gyömbéres eperlekvár

Hozzávalók:


50 dkg eper,


50 dkg cukor,


friss gyömbér,


1 citrom


Elkészítése: A megmosott epret vágjuk félbe-negyedbe mérete szerint, locsoljuk meg a citrom levével, és keverjük hozzá a cukrot. Tegyük fel főni, és forrástól számítva még 15 percet hagyjuk rotyogni. Húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá a lereszelt gyömbért (sokat vagy keveset – ízlésünknek megfelelően). Tegyük üvegekbe, dunsztoljuk ki, és legalább négy hetet várjunk, mielőtt a lekvárt megkóstolnánk!




További epres receptek

>>



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.