Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Az avokádó rendkívül megosztó alapanyag. Van, aki rajong érte, mások értetlenül állnak a csúszós zöld húsban rejtező hatalmas mag felett. Az avokádó használata nem egyértelmű, a Közép-Amerikából származó gyümölcs ránézésre nem adja magát, itt bizony elkél néhány tipp, hogy mit is kezdjünk vele, ha már hazavittük.

Milyen avokádót vegyünk?

Az avokádó vásárlásánál ügyeljünk rá, hogy csak feszes, fényes héjú, foltoktól mentes példányokat vegyünk. Az nem baj, ha puha, nyomásra picit enged, de az sem feltétlen probléma, ha kőkemény, ebben az esetben csak a tervezett fogást kell kicsit elnapolnunk, amíg a konyhapulton beérik a gyümölcsünk. Ezt elősegíthetjük, ha egy-két banánnal együtt papírzacskóba tesszük, s így hagyjuk érni.

Hogyan pucoljuk meg?

Az avokádónak rengeteg fajtája ismert, nálunk általánosságban 2-3 féle avokádóhoz lehet hozzájutni. Bármilyen avokádó is kerüljön a kezünk közé, a pucolása ugyanúgy zajlik. A tojásdad gyümölcsöt hosszában – a benne lévő kerek maggal számolva – félbe vágjuk, majd a mag mentén a feleket elfordítjuk (mintha Rubik kockával játszanánk), s óvatosan lehúzzuk a magról. Az érett gyümölcshúst könnyedén kikanalazhatjuk a héjból vagy a héját hámozóval eltávolíthatjuk a húsról.

Az avokádó felhasználása

Az esszenciális zsírsavakban igen gazdag, krémes, érett avokádó már önmagában is tökéletes kence, de fűszerekkel, egyéb alapanyagokkal (pl. tejföllel) kiegészítve számtalan krém és mártogatós alapja lehet. Az avokádóból könnyedén elkészíthetjük a mexikói konyha kedvencét a guacamolét is. A gyümölcshúst vékony szeletekre vágva salátákhoz is adhatjuk. A zöldsaláták mellett a csirkehúsos salátákban, tésztasalátákban nagyon jó a helye van.

Zsíros állagának köszönhetően a sütemények világában is megállja a helyét, nem csak kevert tésztákban remekel, hanem vegán tortakrémnek is kitűnő. Nagyon jó barátságot ápol a földiével, a csokoládéval is, érdemes kipróbálni őket együtt.

Nem csak enni, hanem inni is javasolt, a különféle zöld turmixokba, smoothie-kba is célszerű belekomponálni egy kevés avokádót is, hogy még krémesebb és egészségesebb legyen az összhatás.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.