A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Az olvadó csokoládé, a pörkölt mogyoró, a sütőből frissen kikerülő sütemény olyan csodás illatokkal tölti meg a konyhát, hogy nincs az a zimankós őszi nap, amelyen ne járna át melegséggel mindenkit!

Arról nem is szólva, ha az illatokhoz meleg őszi színek, ízek és persze jó társaság is csatlakozik! A hosszú délutánokhoz, beszélgetésekhez egy csésze tea vagy kávé mellé szinte kívánkoznak a testet-lelket új energiákkal feltöltő finom falatok.

 

Illatos csokoládé, mogyoró…
Illatos csokoládé, mogyoró…

 

 

Zamatos alapok
Zamatos alapok

 

A színek és ízek harmóniája az egyszerűen elkészíthető, csábító desszertek egyik titka – a remek alapanyagok szinte játszi könnyedséggel alakulhatnak kerek egésszé. A koszorú, kuglóf vagy savarin formában sült, porcukorral vagy csokoládé bevonattal csinosított, különböző összetevőkkel gazdagított kevert tészták különös meghittséget hoznak az asztalra.

Van ebben a formában egy jó adag melegség, a kerekséget jelképező koszorúk pedig szinte hozzátartoznak az év azon időszakához, mikor egyre hosszabbak a napfénytől megfosztott órák és nincs is már olyan messze a karácsonyi készülődés...

Kívül-belül csokoládéval, mogyoróval és zamatos körtekockákkal készült ezen a héten ínycsiklandó koszorú a konyhában. Gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, mégis nagyszerű kulináris kalandokra hívogatja, aki csak készíti és kóstolja!

Csokoládés-mogyorós körtekoszorú

 

Ízgazdagság minden szeletében
Ízgazdagság minden szeletében

 

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű kerek sütőformához:
20 dkg rétesliszt
½ csomag sütőpor
5 dkg őrölt, pörkölt mogyoró
7,5 dkg porcukor
7 dkg puha vaj
3 db közepes méretű egész tojás
½ dl körtelé (narancslével is helyettesíthető)
½ citrom reszelt héja
1 evőkanál fehér rum
6 dkg csokolédápasztilla (vagy finomra aprított étcsokoládé)
2-3 db zamatos körte (28-30 dkg)
1 csipet só
¼ teáskanál őrölt fahéj

A bevonathoz:
10 dkg csokoládé (min. 60%-os kakaótartalommal)
2 dkg vaj
1 evőkanál őrölt, pörkölt mogyoró

Elkészítés: A lisztet a sütőporral, fahéjjal és csipet sóval elkeverem. A körtéket hámozást követően ½ cm-esre kockázom. Az egész tojásokat a porcukorral nagy keverőtálban elektromos habverővel fehéredésig keverem, hozzáadom a puha vajat, amivel krémesre dolgozom. Belekanalazom a mogyorót, majd folyamatos keverés mellett apránként a lisztes keveréket, a rumot és a gyümölcslevet. Hozzáadom a körtekockákat és a csokoládépasztillákat. Fakanállal gondosan elegyítem az összetevőket.

A sütőt 174 fokra előmelegítem. A sütőformába kanalazom a tésztát. 30-35 perc alatt készre sütöm. Azonnal kiborítom a formából. Rácson hagyom hűlni.

Közben vízfürdőn felolvasztom a csokoládét, melybe kevés vajat keverek. A már hideg koszorút bevonom csokoládéval, megszórom 1 evőkanál pirított, őrölt mogyoróval. A bevonat szilárdulása után szeletelhető, de másnap is kitűnő.

 

Az első szeletek…
Az első szeletek…

 

A tésztába olvadó csokoládédarabok, a mogyoró és a szinte krémesre sült körtekockákkal olyan kellemesen puha és aromás süteményt eredményeznek, amely akár családi, baráti ünnepeken, összejöveteleken is komoly sikerre számíthat!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.