Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Alapételek

Villámgyors házi jegesteaszörp, fillérekből - százszor jobb, mint a bolti!

Házi jegestea-szörp
A nyári forróságban nincs jobb egy frissítő limonádénál! Vagy jeges teánál? Hogy ne kelljen választani, keverhetjük is a kettőt, sőt! Hogy villámgyorsan elkészíthessük, és ne kelljen órákat várni, míg a 30 fokban a tea kihűl, vagy a jeges vízben a cukor feloldódik, készítsünk jegestea-szörpöt! Finom, pénztárcabarát és villámgyors enyhülést hoz a tomboló kánikulában!

Azt mindannyian tuduk, hogy ebben a hőségben a megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlenül fontos, azonban borzasztó nehéz másfél-két liter vizet legyűrni naponta. Frissít, és a benne lévő tein hatására élénkít a jeges tea, amivel csak egy gond van: ha nem akarod a bolti, agyoncukrozott, ízfokozókkal turbózótt változatot méregdrágán megvenni, akkor bizony meg kell főzni, majd megvárni, amíg lehül, és úgy elfogyasztani. Erre kínálunk egy csodálatos alternatívát a villámgyorsan elkészíthető jegestea-szörppel! Érdemes rögtön egy nagyobb mennyiséget készíteni belőle, hogy több napra elég szirupunk legyen. A házi ice teával garantáltan könnyebben megy majd a hidratálás!

HOZZÁVALÓK a házi jegestea-szörphöz:

  • 3 db citrom
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 tk teafű vagy 3 db filter
Házi jegesteaszörp
Házi jegesteaszörp


Elkészítése:

  1. A citromokat forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük őket, és lereszeljük a héjukat.
  2. Kifacsarjuk a gyümölcsök levét, és kimérünk belőle 1,5 dl-t. Felforralunk 3,5 dl vizet a cukorral, a citromhéjjal és a kimért citromlével, továbbá a megtisztított, lereszelt gyömbérrel. Kis lángon 5 percigfőzzük.
  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a teatojásba szórt teafüvet vagy filtereket a szirupba helyezzük, és kb. 5 percig ázni hagyjuk.
  4. A teatojás vagy a filterek eltávolítása után a keveréket tiszta üvegekbe töltjük. 1:3 vagy 1:4 arányban vízzel hígítva fogyasztjuk, friss mentalevelekkel kínáljuk! Ebből a mennyiségből kb. fél liter szörp készíthető.

TIPP: aki szereti a pikáns ízeket, az a citromlé mellé, kb. 1 teáskanál megtisztított, lereszelt friss gyömbért is tehet!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.