Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Nagy büszkeségem, hogy Guilfordban megnyílt a hatodik olasz éttermem, a Jamie’s Italian. Mint ahogy az egész étteremlánc kialakításánál, itt is azt tartottuk szem előtt, hogy olyan környezetet hozzunk létre, ahol az emberek szívesen ülnek le akár csak egy pohár bor mellé beszélgetni, ahol jól érzik magukat. Természetesen az ételekkel is az olasz életérzést akartuk visszahozni. Olyan konyhát viszünk, amelyre méltán büszkék az olaszok: fantasztikus, rusztikus fogásokkal és toszkán borokkal akarjuk elkápráztatni a vendégeket.

Az olasz konyha

Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Vitatkoznak a pizza szülővárosán is, de Velencében például többre becsülik a rizottót, mint a világszerte legnépszerűbb olasz fogást. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Bruschetta

Minden olasz éttermemben ez a legnépszerűbb előétel
Minden olasz éttermemben ez a legnépszerűbb előétel

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet ciabbata kenyér (rusztikus, ropogós héjú parasztkenyér)
4 szelet prosciutto (levegőn szárított füstölt sonka)
1 mozzarella-golyó (125 g)
200 g paradicsom vagy koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevelek
extra szűz olívaolaj

bors

A megtisztított paradicsomot felszeleteljük – ha koktélparadicsomot használunk, csak félbevágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A lecsöpögtetett mozzarellát darabokra tépdessük. A ciabbata kenyérszeleteket mindkét oldalon megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük. Olívaolajjal megcsöpögtetjük, és ráhalmozzuk a paradicsomot, majd a sajtot. Sóval, borssal megszórjuk, és rátépkedjük a friss bazsalikomleveleket. Még egyszer meglocsoljuk az olívaolajjal.


A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.