Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Nagy büszkeségem, hogy Guilfordban megnyílt a hatodik olasz éttermem, a Jamie’s Italian. Mint ahogy az egész étteremlánc kialakításánál, itt is azt tartottuk szem előtt, hogy olyan környezetet hozzunk létre, ahol az emberek szívesen ülnek le akár csak egy pohár bor mellé beszélgetni, ahol jól érzik magukat. Természetesen az ételekkel is az olasz életérzést akartuk visszahozni. Olyan konyhát viszünk, amelyre méltán büszkék az olaszok: fantasztikus, rusztikus fogásokkal és toszkán borokkal akarjuk elkápráztatni a vendégeket.

Az olasz konyha

Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Vitatkoznak a pizza szülővárosán is, de Velencében például többre becsülik a rizottót, mint a világszerte legnépszerűbb olasz fogást. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Bruschetta

Minden olasz éttermemben ez a legnépszerűbb előétel
Minden olasz éttermemben ez a legnépszerűbb előétel

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet ciabbata kenyér (rusztikus, ropogós héjú parasztkenyér)
4 szelet prosciutto (levegőn szárított füstölt sonka)
1 mozzarella-golyó (125 g)
200 g paradicsom vagy koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevelek
extra szűz olívaolaj

bors

A megtisztított paradicsomot felszeleteljük – ha koktélparadicsomot használunk, csak félbevágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A lecsöpögtetett mozzarellát darabokra tépdessük. A ciabbata kenyérszeleteket mindkét oldalon megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük. Olívaolajjal megcsöpögtetjük, és ráhalmozzuk a paradicsomot, majd a sajtot. Sóval, borssal megszórjuk, és rátépkedjük a friss bazsalikomleveleket. Még egyszer meglocsoljuk az olívaolajjal.


A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.