Nagy fába vágtuk a fejszénket: néhány közvetlen munkatársam az irodából és a londoni Fifteen étteremből néhány hét múlva átrepül New Yorkba, hogy részt vegyen a híres maratoni futáson. Ez hatalmas kihívás minden futó számára, hiszen az éghajlat a Nagy Almában még rosszabb, mint Londonban, tehát biztos, hogy hideg lesz. Bátor kollégáim célja, hogy pénzt gyűjtsenek a Fifteen alapítvány számára. Én sajnos nem vagyok elég jó kondícióban ehhez a nagyszabású tervhez, de ők már hónapok óta edzenek.
És akkor következzen az ígért recept!
Hozzávalók 4 személyre:
4 zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó natúr lében
friss bazsalikomlevelek
só
Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
extra szűz olívaolaj
A zöldpaprikát félbevágjuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük (még jobb, ha parázson tudjuk megsütni). Meghintjük a zúzott fokhagymával, sóval és a szecsuáni borsos-chilis fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd rászórjuk a lecsöpögtetett kapribogyót és az összetépett friss bazsalikomleveleket.
Tipp: feta sajtot is morzsolhatunk rá.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.