A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kezd már lefutni, de még mindig elég sok szabadföldi zöldpaprika és paradicsom van a piacokon. Érdemes elkészíteni az utolsó lecsót és befagyasztani, vagy faszénparázson – ha nincs, sütőben - paprikát sütni, és olajban eltenni télire. Ez utóbbihoz ajánlok egy friss receptet is.

Ők mennek maratont futni New Yorkba
Ők mennek maratont futni New Yorkba

Nagy fába vágtuk a fejszénket: néhány közvetlen munkatársam az irodából és a londoni Fifteen étteremből néhány hét múlva átrepül New Yorkba, hogy részt vegyen a híres maratoni futáson. Ez hatalmas kihívás minden futó számára, hiszen az éghajlat a Nagy Almában még rosszabb, mint Londonban, tehát biztos, hogy hideg lesz. Bátor kollégáim célja, hogy pénzt gyűjtsenek a Fifteen alapítvány számára. Én sajnos nem vagyok elég jó kondícióban ehhez a nagyszabású tervhez, de ők már hónapok óta edzenek.

És akkor következzen az ígért recept!

Sült zöldpaprika kapribogyóval és bazsalikommal

Hidegen és melegen egyaránt finom. Előételként, vagy köretként fogyasztható sült halhoz vagy sertéshúshoz
Hidegen és melegen egyaránt finom. Előételként, vagy köretként fogyasztható sült halhoz vagy sertéshúshoz

Hozzávalók 4 személyre:
4 zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó natúr lében
friss bazsalikomlevelek

Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
extra szűz olívaolaj

A zöldpaprikát félbevágjuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük (még jobb, ha parázson tudjuk megsütni). Meghintjük a zúzott fokhagymával, sóval és a szecsuáni borsos-chilis fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd rászórjuk a lecsöpögtetett kapribogyót és az összetépett friss bazsalikomleveleket.

Tipp: feta sajtot is morzsolhatunk rá.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.