Fantasztikus végigsétálni az ágyások között, és lecsippenteni egy elszáradt levelet vagy megsimogatni az érő gyümölcsöt.
Sok minden beérett már, a legbüszkébb a paradicsomjaimra vagyok: apró és nagy, gömbölyű és tojás alakú, piros, sárga és narancssárga is termett idén.
Annyi szépet mondanak a tudósok a paradicsomról, hogy csökkenti a rák kialakulásának kockázatát és hasonlók… Én egyet tudok: a legfinomabb zöldség, ami létezik.
A lédús termés olyan édes, hogy gyakran gyümölcs helyett fogyasztjuk, a gyerekeim is imádják. Az ő kedvencük a paradicsomleves, de a recept, amit most ajánlok, csípőssége miatt inkább a felnőtteknek való.
Pikáns paradicsomleves
Hozzávalók:
750 g érett paradicsom
1 üveg (350 g) Jamie Oliver paradicsom és chili mártás
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségerőleves vagy csirke alaplé
4 evőkanál tejszín
friss korianderzöld
olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt bors
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikákra, a hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsom gömbölyűbb felén késheggyel kereszt alakban bemetszést ejtünk. Néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük. Héját lehúzzuk, a zöld részt kivágjuk, a paradicsomot darabokra vágjuk. Nagy lábosban olívaolajat melegítünk. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, és 5-6 percig pároljuk. Gyakran megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot. Felöntjük a levessel és a mártással. Fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük. Összeturmixoljuk. Tányérokba merjük, kevés tejszínnel meglocsoljuk, és friss korianderzölddel díszítve tálaljuk. Aki szereti az erőset, tegyen még rá chilit is.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.