Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Most van szusszanásnyi időm, és végre a kertemmel foglalkozhatok! Olyan régen vártam már erre, mert hiszem, hogy igaz a mondás: gazda szeme hizlalja a jószágot.

Fantasztikus végigsétálni az ágyások között, és lecsippenteni egy elszáradt levelet vagy megsimogatni az érő gyümölcsöt.

Sok minden beérett már, a legbüszkébb a paradicsomjaimra vagyok: apró és nagy, gömbölyű és tojás alakú, piros, sárga és narancssárga is termett idén.

Annyi szépet mondanak a tudósok a paradicsomról, hogy csökkenti a rák kialakulásának kockázatát és hasonlók… Én egyet tudok: a legfinomabb zöldség, ami létezik.

A lédús termés olyan édes, hogy gyakran gyümölcs helyett fogyasztjuk, a gyerekeim is imádják. Az ő kedvencük a paradicsomleves, de a recept, amit most ajánlok, csípőssége miatt inkább a felnőtteknek való.

Pikáns paradicsomleves

Hozzávalók:
750 g érett paradicsom
1 üveg (350 g) Jamie Oliver paradicsom és chili mártás
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségerőleves vagy csirke alaplé
4 evőkanál tejszín
friss korianderzöld
olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt bors

Európai és dél-amerikai ízek keverednek ebben a pompás levesben
Európai és dél-amerikai ízek keverednek ebben a pompás levesben

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikákra, a hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsom gömbölyűbb felén késheggyel kereszt alakban bemetszést ejtünk. Néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük. Héját lehúzzuk, a zöld részt kivágjuk, a paradicsomot darabokra vágjuk. Nagy lábosban olívaolajat melegítünk. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, és 5-6 percig pároljuk. Gyakran megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot. Felöntjük a levessel és a mártással. Fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük. Összeturmixoljuk. Tányérokba merjük, kevés tejszínnel meglocsoljuk, és friss korianderzölddel díszítve tálaljuk. Aki szereti az erőset, tegyen még rá chilit is.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.