Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Babgulyás
Most van szusszanásnyi időm, és végre a kertemmel foglalkozhatok! Olyan régen vártam már erre, mert hiszem, hogy igaz a mondás: gazda szeme hizlalja a jószágot.

Fantasztikus végigsétálni az ágyások között, és lecsippenteni egy elszáradt levelet vagy megsimogatni az érő gyümölcsöt.

Sok minden beérett már, a legbüszkébb a paradicsomjaimra vagyok: apró és nagy, gömbölyű és tojás alakú, piros, sárga és narancssárga is termett idén.

Annyi szépet mondanak a tudósok a paradicsomról, hogy csökkenti a rák kialakulásának kockázatát és hasonlók… Én egyet tudok: a legfinomabb zöldség, ami létezik.

A lédús termés olyan édes, hogy gyakran gyümölcs helyett fogyasztjuk, a gyerekeim is imádják. Az ő kedvencük a paradicsomleves, de a recept, amit most ajánlok, csípőssége miatt inkább a felnőtteknek való.

Pikáns paradicsomleves

Hozzávalók:
750 g érett paradicsom
1 üveg (350 g) Jamie Oliver paradicsom és chili mártás
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségerőleves vagy csirke alaplé
4 evőkanál tejszín
friss korianderzöld
olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt bors

Európai és dél-amerikai ízek keverednek ebben a pompás levesben
Európai és dél-amerikai ízek keverednek ebben a pompás levesben

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikákra, a hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsom gömbölyűbb felén késheggyel kereszt alakban bemetszést ejtünk. Néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük. Héját lehúzzuk, a zöld részt kivágjuk, a paradicsomot darabokra vágjuk. Nagy lábosban olívaolajat melegítünk. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, és 5-6 percig pároljuk. Gyakran megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot. Felöntjük a levessel és a mártással. Fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük. Összeturmixoljuk. Tányérokba merjük, kevés tejszínnel meglocsoljuk, és friss korianderzölddel díszítve tálaljuk. Aki szereti az erőset, tegyen még rá chilit is.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.