Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Váratlan vendégek jelentkeztek be vacsorára? Nem volt semmi ínyedre való a munkahelyi/iskolai menzán, és egy szendviccsel vészelted át a napot? Akkor neked valami szupergyors, könnyű, de laktató vacsoratippre van szükséged - hát persze, hogy csirkemellfiléből!
Csirkefalatok mustáros mártogatóssal

4-6 személyre

Csíkozzunk fel 350 g megtisztított csirkemellfilét, majd sózzuk, borsozzuk meg. Hempergessük meg a húsfalatokat 1 ek lisztben, 1 db felvert tojásban, azután 100 g elmorzsolt kukoricapehelyben. Rendezzük el mindet sütőtálcán, és süssük 200 fokon 15-20 percig.
A mártogatóshoz keverjünk simára 3 ek tejfölt, 2 ek majonézt, 1 ek mustárt, egy kevés sót és borsot. Ezzel kínáljuk a ropogósra sült csirkefalatokat.

Királyi csirkesaláta

2-3 személyre

Keverjünk össze 1 tk curryport, ¼ tk őrölt fahéjat, 3 ek majonézt, 2 ek sárgabaracklekvárt, 1 ek megmosott mazsolát és 1 ek olívaolajat. Forgassunk bele 250 g falatnyi darabokra vágott sült csirkehúst, majd ízesítsük sóval, borssal és néhány csepp citromlével.

Rendezzünk tálra ½ fej felcsíkozott jégsalátát és ½ db felkarikázott uborkát. Halmozzuk rá a csirkés keveréket végül hintsük meg egy kevés szeletelt mandulával.

Csirkenyárs

4-6 személyre

Keverjünk össze 5 ek olajat 2 ek curry- és 1 tk csiliporral. Forgassunk bele 600 g megtisztított, felcsíkozott csirkemellfilét, és pácoljuk 2 órán keresztül. Húzzuk a húscsíkokat 12 db vízbe áztatott hurkapálcikára, és toljuk a forró (grill)sütőbe 2-3 percre. Mogyorómártással, cikkekre vágott lime-mal és egy kevés korianderzölddel tálalhatjuk.

Kolbászos csirke

2 személyre

Habosítsunk fel 1 db tojást, majd forgassunk bele 60 g meghámozott, felaprított kolbászt, 30 g zsemlemorzsát és ¼ csokor finomra vágott petrezselymet. Vágjunk zsebet 2 db csirkemellfilébe, és töltsük meg a kolbászos töltelékkel. Tűzzük össze a nyílást fogpiszkálóval, azután sózzuk, borsozzuk meg a húst. Locsoljuk meg egy kevés olajjal, és süssük 190 fokon 20-30 percig. Sült krumplival, zöldsalátával és citromkarikákkal kínálhatjuk.

Paradicsomos csirke

4 személyre

Forrósítsunk fel 2 ek olívaolajat, és pirítsunk rajta aranyszínűre 600 g csirkemellfilét. Adjunk hozzá 2 ek vörösbort, és nagy lángon forraljuk 2 percig. Keverjünk hozzá 600 g olasz passzírozott paradicsomszószt (passata di pomodoro), 125 g magozott fekete olívabogyót és 6 db felaprított szardellafilét. Forraljuk fel, azután kis lángon, lefedve főzzük 25 percig. Kínáljuk néhány friss bazsalikomlevéllel és ropogós kenyérrel.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.