Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Epres blondie
Váratlan vendégek jelentkeztek be vacsorára? Nem volt semmi ínyedre való a munkahelyi/iskolai menzán, és egy szendviccsel vészelted át a napot? Akkor neked valami szupergyors, könnyű, de laktató vacsoratippre van szükséged - hát persze, hogy csirkemellfiléből!
Csirkefalatok mustáros mártogatóssal

4-6 személyre

Csíkozzunk fel 350 g megtisztított csirkemellfilét, majd sózzuk, borsozzuk meg. Hempergessük meg a húsfalatokat 1 ek lisztben, 1 db felvert tojásban, azután 100 g elmorzsolt kukoricapehelyben. Rendezzük el mindet sütőtálcán, és süssük 200 fokon 15-20 percig.
A mártogatóshoz keverjünk simára 3 ek tejfölt, 2 ek majonézt, 1 ek mustárt, egy kevés sót és borsot. Ezzel kínáljuk a ropogósra sült csirkefalatokat.

Királyi csirkesaláta

2-3 személyre

Keverjünk össze 1 tk curryport, ¼ tk őrölt fahéjat, 3 ek majonézt, 2 ek sárgabaracklekvárt, 1 ek megmosott mazsolát és 1 ek olívaolajat. Forgassunk bele 250 g falatnyi darabokra vágott sült csirkehúst, majd ízesítsük sóval, borssal és néhány csepp citromlével.

Rendezzünk tálra ½ fej felcsíkozott jégsalátát és ½ db felkarikázott uborkát. Halmozzuk rá a csirkés keveréket végül hintsük meg egy kevés szeletelt mandulával.

Csirkenyárs

4-6 személyre

Keverjünk össze 5 ek olajat 2 ek curry- és 1 tk csiliporral. Forgassunk bele 600 g megtisztított, felcsíkozott csirkemellfilét, és pácoljuk 2 órán keresztül. Húzzuk a húscsíkokat 12 db vízbe áztatott hurkapálcikára, és toljuk a forró (grill)sütőbe 2-3 percre. Mogyorómártással, cikkekre vágott lime-mal és egy kevés korianderzölddel tálalhatjuk.

Kolbászos csirke

2 személyre

Habosítsunk fel 1 db tojást, majd forgassunk bele 60 g meghámozott, felaprított kolbászt, 30 g zsemlemorzsát és ¼ csokor finomra vágott petrezselymet. Vágjunk zsebet 2 db csirkemellfilébe, és töltsük meg a kolbászos töltelékkel. Tűzzük össze a nyílást fogpiszkálóval, azután sózzuk, borsozzuk meg a húst. Locsoljuk meg egy kevés olajjal, és süssük 190 fokon 20-30 percig. Sült krumplival, zöldsalátával és citromkarikákkal kínálhatjuk.

Paradicsomos csirke

4 személyre

Forrósítsunk fel 2 ek olívaolajat, és pirítsunk rajta aranyszínűre 600 g csirkemellfilét. Adjunk hozzá 2 ek vörösbort, és nagy lángon forraljuk 2 percig. Keverjünk hozzá 600 g olasz passzírozott paradicsomszószt (passata di pomodoro), 125 g magozott fekete olívabogyót és 6 db felaprított szardellafilét. Forraljuk fel, azután kis lángon, lefedve főzzük 25 percig. Kínáljuk néhány friss bazsalikomlevéllel és ropogós kenyérrel.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.