4-6 személyre
Csíkozzunk fel 350 g megtisztított csirkemellfilét, majd sózzuk, borsozzuk meg. Hempergessük meg a húsfalatokat 1 ek lisztben, 1 db felvert tojásban, azután 100 g elmorzsolt kukoricapehelyben. Rendezzük el mindet sütőtálcán, és süssük 200 fokon 15-20 percig.
A mártogatóshoz keverjünk simára 3 ek tejfölt, 2 ek majonézt, 1 ek mustárt, egy kevés sót és borsot. Ezzel kínáljuk a ropogósra sült csirkefalatokat.
2-3 személyre
Keverjünk össze 1 tk curryport, ¼ tk őrölt fahéjat, 3 ek majonézt, 2 ek sárgabaracklekvárt, 1 ek megmosott mazsolát és 1 ek olívaolajat. Forgassunk bele 250 g falatnyi darabokra vágott sült csirkehúst, majd ízesítsük sóval, borssal és néhány csepp citromlével.
Rendezzünk tálra ½ fej felcsíkozott jégsalátát és ½ db felkarikázott uborkát. Halmozzuk rá a csirkés keveréket végül hintsük meg egy kevés szeletelt mandulával.
4-6 személyre
Keverjünk össze 5 ek olajat 2 ek curry- és 1 tk csiliporral. Forgassunk bele 600 g megtisztított, felcsíkozott csirkemellfilét, és pácoljuk 2 órán keresztül. Húzzuk a húscsíkokat 12 db vízbe áztatott hurkapálcikára, és toljuk a forró (grill)sütőbe 2-3 percre. Mogyorómártással, cikkekre vágott lime-mal és egy kevés korianderzölddel tálalhatjuk.
2 személyre
Habosítsunk fel 1 db tojást, majd forgassunk bele 60 g meghámozott, felaprított kolbászt, 30 g zsemlemorzsát és ¼ csokor finomra vágott petrezselymet. Vágjunk zsebet 2 db csirkemellfilébe, és töltsük meg a kolbászos töltelékkel. Tűzzük össze a nyílást fogpiszkálóval, azután sózzuk, borsozzuk meg a húst. Locsoljuk meg egy kevés olajjal, és süssük 190 fokon 20-30 percig. Sült krumplival, zöldsalátával és citromkarikákkal kínálhatjuk.
4 személyre
Forrósítsunk fel 2 ek olívaolajat, és pirítsunk rajta aranyszínűre 600 g csirkemellfilét. Adjunk hozzá 2 ek vörösbort, és nagy lángon forraljuk 2 percig. Keverjünk hozzá 600 g olasz passzírozott paradicsomszószt (passata di pomodoro), 125 g magozott fekete olívabogyót és 6 db felaprított szardellafilét. Forraljuk fel, azután kis lángon, lefedve főzzük 25 percig. Kínáljuk néhány friss bazsalikomlevéllel és ropogós kenyérrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.