Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Epres blondie
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A húsvéti kencék alfája és omegája a tormakrém, amelyet ugyan megvehetünk a boltban, de ha van egy kis időnk, akkor mi magunk is pikk-pakk elkészíthetünk.

A tormát – a húsvéti időszakban mindenképp – könnyen beszerezhetjük a különféle hiperszuperekben. Ha esetleg mégsem lenne szerencsénk, akkor az első, utunkba eső piacon biztosan találunk. A tormát már húsvét előtt megvehetjük, hűvös, nem túl világos helyen viszonylag hosszú ideig eláll, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor felhasználási tegyük be a hűtőszekrényünkbe.

Az édesítéshez érdemes kipróbálni a mézet, talán ő az egyik legjobb partnere a tormának
Az édesítéshez érdemes kipróbálni a mézet, talán ő az egyik legjobb partnere a tormának
1. Áztasd be!

A tormát a felhasználás, feldolgozás előtt legalább egy órára áztassuk vízbe. Reszelni úgy a legkönnyebb, ha valamilyen robotgépet állítunk csatasorba, mivel a torma erejét adó mustárolaj biztosan megríkatja azt, aki reszeli. Ennek elkerülésére számtalan népi praktika létezik, a legjobb megoldást talán a síszemüveg vagy a búvárszemüveg jelenti.

2. Lágyítsd az ízét!

A frissen reszelt torma önmagában is tökéletes, de azok számára, akik nem szeretik a túl erős tormát, könnyedén készíthetünk lágyabb, visszafogottabban tormás kencéket is. A klasszikusnak számító tejszínes torma mellett, érdemes majonézzel, tejföllel, almával vagy céklával kevert tormát készíteni. A torma erejét úgyis szabályozni tudjuk, ha nem a fogyasztás napján reszeljük le, hanem egy-két nappal korábban, így a torma picit veszt az erejéből.

Arra ügyelj, hogy  a torma erejét adó mustárolaj biztosan megríkatja azt, aki reszeli
Arra ügyelj, hogy a torma erejét adó mustárolaj biztosan megríkatja azt, aki reszeli
3. Elveheted az erejét

Szintén veszít az erejéből a torma, ha reszelés után nem fedjük be, hanem hagyjuk szellőzni. Alkohollal, ecet- vagy citromsav hozzáadásával is csökkenthető az ereje, illetve az édesített tormák is lágyabbá válnak. Az édesítéshez érdemes kipróbálni a mézet, talán ő az egyik legjobb partnere a tormának. A torma erejének visszafogására jó módszer még a forrázás. A forrázáshoz fűszeres levet készítenek elő a háziasszonyok, amelyhez sokszor adnak egy kis ecetet is, majd a frissen reszelt tormát ezzel öntik le.

3+1. Érdemes fóliázni

Ha azonban nem szeretnénk, hogy tormánknak idő előtt elillanjon az ereje, akkor minden esetben jól fóliázzuk le, tegyük fedeles, jól záródó dobozba, esetleg csatos- vagy befőttes üvegbe.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.