Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Világkonyha

Hüttekaják a hideg ellen, amiket otthon is elkészíthetsz!

fondü zöldséggel
A hüttének nevezett alpesi menedékházakat egyaránt szívesen látogatják a sportolástól megéhezett és a hangulat kedvéért betérő vendégek.

Országonként csokorba gyűjtöttük, hogy miket érdemes megkóstolni a többnyire családi vállalkozásként működtetett hütték konyháján frissen készülő házias egytálételek és más helyi finomságok közül. Egyik sem diétás eledel, de a lejtőkön vagy az esti buliban úgyis lemozgod a kalóriákat.

Ausztriából

A májgombóccal vagy palacsintatésztával megbolondított húslevesek kellemesen átmelegítik a hidegtől elgémberedett végtagjaidat. Autentikus éhségűző a sült kolbász, a sajtos nokedli és a főételnek beillő, szilvalekvárral töltött, mákkal megszórt gőzgombóc vaníliaszósszal. A legtöbb helyen kapható a nemzeti ételnek számító bécsi szelet is. Desszertnek császármorzsát, almás rétest vagy egy Mohr im Hemd nevű tömény, csokoládés süteményt rendelhetsz, amelyet vaníliafagyival szolgálnak fel.
 

Szlovákiából

Északi szomszédunknál a savanyított káposztával készült, kolbásszal gazdagított korhelyleves az egyik legnépszerűbb sípálya menti étel. A szinte minden szlovák hüttében rendelhető juhtúrós galuskára füstölt szalonnát és pirított hagymát tesznek, hogy táplálóbb legyen, és helyenként párolt savanyított káposzta is kerül mellé. Ennek a tradicionális ételnek régiónként számtalan variációja alakult ki, és változatait a lengyel sípályák környékén is készítik. 
 

Svájcból és Franciaországból

Az Alpok láncai között megbúvó hangulatos vendéglőkben a különféle hegyi sajtokból készülő ételek fokozzák a síelés élményét. A Svájcban és Franciaországban egyaránt népszerű fondühöz nyársra szúrt kenyérkockát vagy más falatkákat mártogathatsz olvasztott sajtba a vidám társas étkezések alkalmával. A raclette-hez a parázs fölé vagy grill alá tartott sajttömbökről kapargatják le a tányérodra a megolvadt részt, és főtt krumplit, valamint savanyúságokat kínálnak hozzá. Népszerűek a töltött sajtok, a finom krémlevesek és az édes aprósütemények is.
 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.