Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Praktikus

Ezt a fűszert keverd a fasírtba és olyan finom lesz, mint még soha

Minden családnak megvan a maga legjobb fasírt receptje. Egyesek igazán fokhagymásan, mások jó paprikásan szeretik, de vannak, akik a kevésbé intenzív, egyszerűbb ízesítést, vagy az olaszosan friss fűszerezésű húsgolyót kedvelik. Bárhogy is készíted, van egy fűszer, amit ha beledolgozol a darált húsba, mennyei finom lesz a végeredmény!

A hagyományos fasírt elkészítéséhez tényleg csak pár hozzávalóra van szükség. Az ízlésünknek megfelelő darált húst keverjük össze apróra vágott lila hagymával, zúzott fokhagymával, tojással, tejbe vagy vízbe áztatott zsemlével és szórjuk meg sóval, fekete borssal, fűszerpaprikával és már el is készült. Megbolondíthatjuk őrölt köménnyel, petrezselyemmel, cayenne-i borssal vagy akár egy igazán különleges összetevővel is!

Ettől a fűszertől lesz igazán finom a fasírt /Fotó: Mindmegette
Ettől a fűszertől lesz igazán finom a fasírt /Fotó: Mindmegette

Ezt tedd a fasírtba és mennyeien finom lesz a végeredmény!

A fasírt készítése során a darált húshoz a só, bors és fűszerpaprika mellett keverj egy kicsi őrölt szerecsendiót is. Ezt a pikáns fűszert sokan általában csak a lasagne, pontosabban az ahhoz szükséges besamel elkészítése során használják, de van, aki szerecsendióval dobja fel a klasszikus krumplipürét is.

Nos, ez a dió ízére emlékeztető fűszer remekül használható a fasírtok készítéséhez is. Vigyázat, nem kell belőle sok, fél kiló darált húsból készült fasírt esetében elegendő egyetlen késhegynyi szerecsendió, ugyanis nagy mennyiségben igazán domináns lesz, illetve akár hallucinációt is okozhat – olvasható a Daily Meal cikkében.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (3)

LegfrissebbTörlés
M

Mazsola12

2024. 09. 23. | 14:02
Jó ötlet, megpróbálom!
I

izomen

2024. 09. 23. | 13:54 • Szerkesztve
mindenképp tesztelem! a fasírt a kedvencem!
S

sara11

2024. 09. 23. | 13:50
Jól hangzik, kipróbálom majd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.