A pirított tökmag egy kedvelt csemege, a boltok polcain is lehet kapni. A tökmag nagyon egészséges, magas a fehérjetartalma, egészséges zsírokat tartalmaz, és alacsony a szénhidráttartalma. Ha te is szereted, akkor a halloweeni tökfaragás után ne dobd ki a magokat a kukában, hanem pirítsd meg. Sokkal finomabb lesz, mint a bolti.
A tökmaggal nem kell mást tenni, mint folyóvíz alatt leöblíteni róla a rostokat, majd szétterítve megszárítani. Utána pedig a fantáziádra és az ízlésedre van bízva, hogy hogyan fűszerezed. Olajat, vagy olvasztott vajat keverj el különböző fűszerekkel. Ha édesre vágysz, akkor cukorral, fahéjjal szórd meg a magokat. Ha csípősre, akkor mehet egy kis csili, ha sósra, akkor mehet a fokhagyma, só, parmezán.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.