Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Halloween közeledtével sokan faragnak töklámpást, az óriás sütőtök belsejében lévő magok pedig legtöbbször a kukában végzik. Ha szereted a tökmagot ropogtatni, akkor te is pillanatok alatt megpiríthatod, hogy az esti filmezés közben elmajszold.

A pirított tökmag egy kedvelt csemege, a boltok polcain is lehet kapni. A tökmag nagyon egészséges, magas a fehérjetartalma, egészséges zsírokat tartalmaz, és alacsony a szénhidráttartalma. Ha te is szereted, akkor a halloweeni tökfaragás után ne dobd ki a magokat a kukában, hanem pirítsd meg. Sokkal finomabb lesz, mint a bolti.

A tökmaggal nem kell mást tenni, mint folyóvíz alatt leöblíteni róla a rostokat, majd szétterítve megszárítani. Utána pedig a fantáziádra és az ízlésedre van bízva, hogy hogyan fűszerezed. Olajat, vagy olvasztott vajat keverj el különböző fűszerekkel. Ha édesre vágysz, akkor cukorral, fahéjjal szórd meg a magokat. Ha csípősre, akkor mehet egy kis csili, ha sósra, akkor mehet a fokhagyma, só, parmezán.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.