Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Laktózérzékeny vagy vegán van a családodban? Próbáld ki egyszerű receptünket, ha a lakóhelyeden körülményes dobozos zabtejet szerezni!Bármikor készíthetsz házit, ha van otthon zabpelyhed. Nem kell hozzá semmilyen különleges adalék vagy speciális konyhai eszköz.

Lépésről lépésre

1. Keverj össze 5 ek zabpelyhet 1 ek nyers nádcukorral vagy édesítőszerrel (pl. agávésziruppal, sztíviával) és 1 csipet sóval, majd pirítsd világosra egy edényben. Vigyázz, mert keserű lesz, ha túlpirítod!

Tipp: Az enyhén pirított zabpehelytől a müzli és a zabkása is finomabb ízt kap.

2. Önts a keverékhez 5 dl vizet, amint érzed a pörkölt gabonaillatot.

3. Forrald fel, majd azonnal vedd le a tűzről, és tegyél rá fedőt. (Csak egyet forralj rajta, máskülönben túl sűrű lesz.) Pihentesd egy éjszakát vagy legalább 2 óra hosszat.

4. Passzírozd a kocsonyás masszát szűrőn át egy tálba. Gyorsabb, ha összeturmixolod botmixerrel vagy turmixgépben.

5. Öntsd a folyósabbá passzírozott, illetve turmixolt masszát sajtkendővel, gézzel vagy ritka szövésű pamutanyaggal, tiszta konyharuhával kibélelt szűrőbe. Hagyd lecsepegni, majd alaposan nyomkodd ki.

Tipp: A felfogott folyadékot vízzel hígíthatod, ha túlságosan nyálkás lett. A kendőben visszamaradt masszát müzlihez vagy zabkásába keverheted.

6. Töltsd a házi zabitalt üvegbe vagy kancsóba. 4-5 napig eltarthatod a hűtőben, de 2-3 napon túl ajánlatos felforralni. Felhasználás előtt rázd fel!

Tipp: A hozzávalók arányos többszörözésével egyszerre nagyobb mennyiséget is készíthetsz. Későbbi felhasználás céljából a lecsepegett zabitaltforrald fel, és töltsd sterilizált csavaros befőttesüvegekbe. A légmentesen lezárt üvegeket állítsd a tetejükre kb. 5 percre, majd a talpukra visszafordítva hagyd kihűlni, mint befőzéskor.

ESTE CSAK ÖSSZERAKOD, ÉS REGGELRE KÉSZ: EGYÉJSZAKÁS ZABKÁSA 5 ISTENI VÁLTOZATBAN >>>

ZABOS RECEPTEK >>>

6+1 AGYSERKENTŐ ÉTEL - EZT EDD, HOGY VÁGJON AZ ESZED! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.