Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Így lesz csak igazán finom a töltött paprika és a töltött káposzta - Széll Tamás elárulja a titkot!

Töltött paprika hagyományosan
Legtöbbünknek megvan a tuti töltött paprika és töltött káposzta receptje, de ezzel az apró trükkel még finomabbá varázsolhatjuk az ételt - állítja Széll Tamás.

"Ha a nagyanyám ismerte volna, akkor biztosan ezt használta volna a töltött paprikához" - mondta viccelődve Széll Tamás a Petőfi Rádióban, amikor arról kérdezték: szabad-e rakott káposztához vagy töltött paprikához rizottó rizst használni.

"Nem, hogy szabad, nagyon jó ötletnek tartom! A rizottó rizs ugyanis nagy szemű, kissé édeskés gabonaféle, aminek extrém magas a keményítőtartalma, így nem tud szétázni, szétfőni, inkább megduzzad, és egy sokkal gazdagabb ízélményt kapunk, mint, ha hagyományos, hosszú szemű rizzsel készítenénk el ezeket az ételeket."

Emellett még egy extra trükköt is ajánlott Széll, hogyan fokozhatjuk a fokozhataltant: ha előfőzzük a rizst úgy, mint ha rizottót készítenénk, vagyis finomra vágott salotta hagymán, pici vízzel, és egy kis fehérborral elkezdjük párolni a rizst, és úgy adjuk a készítendő ételhez, olyan finom és zamatos lesz a végeredmény, akár töltött paprikáról, akár töltött káposztáról, vagy bármilyen rizses rakott fogásról is van szó, hogy még nagymamánk is megnyalná, mind a 10 ujját utána!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.