Az egyik legkedveltebb változat, házi elkészítésben is talán az egyik legegyszerűbb. Nem kell hozzá más, mint magas minőségi mandula- vagy diómarcipán, amit formázunk és olvasztott csokoládéba mártunk. A megmártott darabokat rácsra téve hagyjuk szikkadni, majd ezután csomagoljuk. A marcipánhoz adhatunk pirított mandulát, apróra vágott aszalt sárgabarackot, a szaloncukrunk közepébe nyomhatunk egy darabka aszalt szilvát is. Ha magunk szeretnénk készíteni a marcipánt, akkor darált dióból vagy mandulából, porcukorral és egy kevés vízzel, otthon is elkészíthetjük. Arra ügylejünk, hogy a friss marcipánt néhány órán át hagyjuk a hűtőben dermedni, mielőtt olvasztott csokoládéba mártanánk.
Állítólag a magyar piacra érkezik a legtöbb kókuszreszelék, ami alapvetően nem is olyan meglepő tény, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi kókuszgolyót és kókuszos szaloncukort vagyunk képesek eltüntetni. A házi kókuszos szaloncukorhoz használhatunk tejszínt, de akár kókusztejjel is készíthetjük. A kókusztejbe kerülhet vanília, egy kevés cukor, majd belefőzzük a kókuszreszeléket és egy kis kókuszzsírt is adunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen a végeredmény. A kókuszos szaloncukrot olvasztott étcsokoládéba mártva hagyjuk dermedni. Mutatós és finom, ha a még meg nem dermedt csokoládét megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel.
A klasszikusoktól kicsit eltérő, de nagyon könnyen elkészíthető és rendkívül finom szaloncukor a gesztenyés. A jó minőségű gesztenyemasszából készített tölteléket ízesíthetjük, fűszerezhetjük, sőt akár lecsöpögtetett meggybefőttel meg is tölthetjük. A gesztenyés szaloncukorba kerülhet kandírozott narancshéj, de aszalt gyümölcsökkel keverve is igen finom.
Bár próbáljuk tagadni, a zselés szaloncukor eladási statisztikái alapján egyértelműen látszik, hogy vonzódunk a gumicukorral töltött szaloncukorhoz. A gumicukor otthoni elkészítése viszonylag egyszerű, csak nagyon jó minőségű gyümölcslére és valamilyen zselírozó anyagra van szükségünk. A zselatinon kívül a – vegák és vegánok számára – ideális választás az agar-agar, aminél csak arra kell ügyelni, hogy jóval kevesebb kell belőle, mint elsőre gondolnánk. Az elkészített zselét legalább egy napot hagyjuk a hűtőben szikkadni, állni, csak utána vágjuk fel kockákra, s mártsuk csokoládéba. Arra is ügyeljünk, hogy a bevonáshoz használt csokoládé ne legyen túl meleg, mert akkor könnyen megolvadhat a zselé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.