Sokan el sem tudják képzelni a reggelt kávé nélkül. Azután napközben jön a többszöri kávészünet, és estére már túl vagyunk a harmadik, negyedik, ötödik csészén. Lássuk, hát, milyen kávét választhatunk... származás és fajta szerint.
Afrikai fajták
Kenya: A kávék királynője, erőteljesen gyümölcsös ízű. Minden nemes kávéra jellemző íz- és illatanyag tökéletes egyensúlyban található benne, nagyon finom, telt aromával párosulva. Méltán emlegetik a világ legjobb kávéi között.
Etiópia: A volt Abbesszínia területén van a mai Etiópia, ami a kávék őshazája. Könnyű virágaroma, lágy, gyümölcsös íz teszi különlegesen egyedivé ezt a kávét.
Tanzánia: Erőteljes ízű, zamatos és kellemesen testes kávé. Harmonikus íze méltán teszi kedveltté.
Uganda: Kellemes, enyhe csokoládé íze erőteljes aromával párosul. Keverékekben is kedvelik, ha az afrikai kávék erejére van szükség.
Amerikai fajták
Columbia: Enyhe dióíz, csodálatos zamat, intenzív aroma jellemzi ezt a klasszikusan híres kávét, mely nálunk is nagyon kedvelt.
Columbia koffeinmentes (DECAFF): Intenzív, kellemes aromájú.
Costa Rica: Igen szelíd aromájú, testes, ízekben gazdag kávéfajta. Egyedien lágy, enyhén savanykás, édes utóíze sokáig megmarad.
Guatemala: Elegáns, összetett íz: a csokoládé édességének, az élénk fűszeres íznek, valamint a száraz aromának tökéletes keveréke.
Guatemala Antiqua: A kávék hercegnőjeként is említik, jellemzően bársonyos, selymes ízek keveréke. A bécsi melange egyik alapja, íze tejjel kiegészítve kíváló.
Jamaica: A világ legjobb és legdrágább kávéja. Nagyszerű mogyorós aroma, finom, édes íz jellemzi. Kihörpintése után az utóíze nektárszerű.
Mexico: Vidám, napfényes zamata, enyhe dióíze, telt, pikáns aromája elvarázsolja a kávé szerelmeseit.
Mexico Maragogype: A világ legnagyobb szemű kávébabja. Csodás aromájáért, kissé pikáns, lágy ízéért, vonzó színéért igen keresett.
Panama: Testes, enyhén borízű kávé, gazdag aromatartalommal. Selymesen erős, simogató kávé készíthető belőle.
Ázsiai fajták
India: Felejthetetlen élményt nyújtó, erőteljes ízű, kellemesen testes és zamatos, egzotikus, nemes kávékülönlegesség.
Jáva: Testes, pikánsan fűszeres, egyedülálló - kissé füstös - aromája teszi tökéletessé ezt a nagyon jó zamatú, egzotikus kávét.
Kalosi: Az indonéz szigetvilágból származó kávé testes, aromás. Sűrű és jó zamatú kávé készíthető belőle.
Sumatra: Egzotikus, fűszeres aroma és bársonyos, krémes íz jellemzi ezt az igen zamatos, csekély mértékben savas kávékülönlegességet.
Új Guinea: Nagyon egyedi, telten bársonyos íz jellemzi, az édes és a savanyú íz kellemesen keverve csábítja el érzékszerveinket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.