Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Tojásos nokedli fejes salátával
Alapételek

Így készül a menzás spenótfőzelék, főtt tojással kínálva igazán finom ebéd

A spenót leggyakrabban főzelék formájában kerül az asztalra, de sokan szeretik még salátába keverve vagy turmix alapanyagaként fogyasztani ezt az egészséges, zöld leveles zöldséget. Az iskolai menzán is sokszor volt az ebéd spenótfőzelék, ami jól elkészítve igazán finom fogás lehet.

A menzás ételek sokak számára felnőttként is rémisztők, és akkor sem kóstolnák meg ezeket a fogásokat, ha tökéletesen lennének elkészítve. Nemcsak ételekkel, hanem egyes alapanyagokkal szemben is kialakulhat az emberben ellenérzés, amit felnőve sem könnyű leküzdeni. Ezzel szemben mások számára a menzás ételek felidézik a gondtalan, boldog gyermekkort, és örömmel kóstolják újra az egykor szeretett ételeket, élik át a régi ízeket.

Menzás spenótfőzelék, íme a recept videón /Fotó: Mindmegette
Menzás spenótfőzelék, íme a recept videón /Fotó: Mindmegette

A spenótfőzelék önmagában is elég megosztó, hiszen az ember vagy szereti vagy ki nem állhatja, ha pedig a menza is bekerül a képbe, akkor szinte sejthető, hogy a negatív irányba billen a mérleg nyelve. A spenót és a belőle készült főzelék azonban lehet jó, lehet finom, sőt érdemes is lenne beiktatni az étrendbe, ugyanis egy különösen egészséges, számtalan jótékony egészégügyi hatással bíró zöldség.

A spenót, vagy más néven paraj változatosan felhasználható, így ha a spenótfőzelék nem ízlik, fogyaszthatod nyersen is. A bébispenót fel tudja dobni az egyszerű, zöld salátákat, a petrezselymes krumplit, a házi pestót, de akár a reggeli turmixba, vagyis smoothie-ba is kerülhet. Ha mégis maradnál a klasszikus, esetleg a menzás spenótfőzeléknél, akkor mutatjuk a tuti receptet!

Így készül a menzás spenótfőzelék, íme a recept videón!

A spenót jótékony egészségügyi hatásai, ezért érdemes rendszeresen enni belőle

A spenótnak alacsony a kalóriatartalma, a belőle készült főzeléknek viszont a liszt vagy tejszín miatt picit magasabb lehet a kalóriaértéke. A spenót vagy paraj ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, kiemelkedik ezek közül is az A- és a C-vitamin, melyek hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, erősítik a szerveztünk ellenállóképességét, sőt jó hatással lehet a szemünkre is. A spenótban lévő flavonoidok növelik a hajszálerek (kapillárisok) falának erősségét.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.