A Jászság és a Nagykunság egyedi étkezési kultúrával rendelkezik. A mindennapok menüjét meglehetős konzervativizmus, a nem túl változatos alapanyagok, a heti étrend kötöttsége adta ritmus jellemzik, hiszen a jász ember mindig is mértéktartó volt a táplálkozás terén. Főként leveseket, tésztaféléket, valamint könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételeket készítettek, míg húsos fogások inkább csak hétvégeken és ünnepnapokon kerültek az asztalra.
Levest általában mindennap fogyasztottak, legfeljebb nagy munkák esetén ebéd helyett vacsorára tálalták fel. A pásztorok egyik jellegzetes étele az alföldi gulyásleves, amely a felkockázott krumpli mellett hosszúra vágott zöldségféléket is tartalmaz. További jellegzetes étkeik a pásztortarhonya és a pásztorgaluska.
Karcag térségében jól ismert és igen kedvelt volt ez a sütemény, melyet elsősorban lakodalmakra készítettek. A lagzikat régen nem nyáron, hanem a földeken elvégzendő munkák befejeztével, ősszel tartották.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.