Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
MME15

Pásztortarhonya, gulyásleves és egy kis édes tekerés: így étkezik a jászi ember!

alföldi gulyásleves
Az egykori parasztételekből mára már jól ismert, gyakran készített finomságok lettek. Ismerjünk meg közülük néhányat!

A Jászság és a Nagykunság egyedi étkezési kultúrával rendelkezik. A mindennapok menüjét meglehetős konzervativizmus, a nem túl változatos alapanyagok, a heti étrend kötöttsége adta ritmus jellemzik, hiszen a jász ember mindig is mértéktartó volt a táplálkozás terén. Főként leveseket, tésztaféléket, valamint könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételeket készítettek, míg húsos fogások inkább csak hétvégeken és ünnepnapokon kerültek az asztalra.

Tudj meg mindent a magyar konyháról >>>
Pásztortarhonya
Pásztortarhonya
Akiknek fontos a leves!

Levest általában mindennap fogyasztottak, legfeljebb nagy munkák esetén ebéd helyett vacsorára tálalták fel. A pásztorok egyik jellegzetes étele az alföldi gulyásleves, amely a felkockázott krumpli mellett hosszúra vágott zöldségféléket is tartalmaz. További jellegzetes étkeik a pásztortarhonya és a pásztorgaluska.

Alföldi gulyásleves
Alföldi gulyásleves
Édes tekergés

Karcag térségében jól ismert és igen kedvelt volt ez a sütemény, melyet elsősorban lakodalmakra készítettek. A lagzikat régen nem nyáron, hanem a földeken elvégzendő munkák befejeztével, ősszel tartották.

Még több izgalmas cikk Magyaroszág gasztrorégióiról - autentikus receptekkel! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.