Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Ha te is rajongod az útközben, benzinkúton kapható, pikáns grillkolbászos, laktató hot dog-ot, akkor van egy jó hírünk: akár otthon is elkészítheted a fullextrás gyorskaját - adunk hozzá két bomba receptet!

Mostantól otthon is átélhetjük a Fresh Corner hot-dogok egyedüli ízvilágát. Különleges parti keretében, a MOL Campusban mutatták be az ország legkedveltebb hot-dogjának kolbászait, amelyeket eddig csak a MOL kutakon lehetett kapni, most viszont már a Lidl üzleteiben is elérhetőek.

Mostantól a Pick x Fresh Corner hot dog grillkolbászokat a Lidlben is megvásárolhatjuk (Fotó: MOL Zrt.)
Mostantól a Pick x Fresh Corner hot dog grillkolbászokat a Lidlben is megvásárolhatjuk (Fotó: MOL Zrt.)


Előbb volt a hot dog, csak aztán a hamburger

Immár három éve találkozhatnak a vásárlók a Fresh Cornerekben a friss és ropogós kiflivel, valamint a PICK minőségi kolbászával készülő hot dog-gal - köszönhetően annak, hogy a MOL felismerte: egyre többen vágynak minőségi ételekre még akkor is, ha éppen úton vannak. A hot dog ehhez remek választás, és évtizedes hagyománya van nemcsak Magyarországon, de az egész régióban. Ez volt az első amerikai gyorséttermi fogás, amely elérhető volt hazánkban és jóval a hamburger felbukkanása előtt lehetett már hot dog-ozni Budapesten és a Balatonnál.

A MOL és a PICK ennek mentén igazi kedvencet alkotott, amikor bevezették a 94%-os hústartalmú, bükkfán füstölt kolbásszal készült hot dog-ot. Ebből a hot dog-ból tavaly több mint tízmilliót vásároltak csak Magyarországon, és további 14 milliót a környékbeli országokban. Ha ezt a több mint 24 millió kolbászt összefűznénk, akkor Szegedtől egészen Grönlanding érne el a “kolbászlánc”.

Egy amerikai egy magyar - dobó ági hot dog receptjei

A jó hír, hogy mostantól bárki hazaviheti a Fresh Corner ízélményt, és bátran kísérletezhet a a saját hot dog verziókkal otthon, hiszen ezeket a kolbászokat már a Fresh Corner mellett a Lidl-ben is meg lehet vásárolni, külön csomagolásban, mindhárom népszerű ízben (klasszikus, sajtos és magyaros).

Ez az ízletes PICK X Fresh Corner hot dog kolbász volt az alapja azoknak az ételeknek is, amelyeket Dobó Ági készített el a MOL Campusban tartott partin. Ági gyakran ad a fiainak hot dogot vacsorára, emellett nagy rajongója a magyaros és mexikói ételeknek, így egyértelmű volt, hogy most is ennek a két konyhának a sajátosságait ötvözte a kétféle hot dog elkészítésekor.

A amerikai stílusú hot dog-ban klasszikus grillkolbász, kukorica és jalapeno is volt,  és egy korianderes-pirospaprikás tejfölmárással volt megbolondítva (Fotó: MOL Zrt.)
A amerikai stílusú hot dog-ban klasszikus grillkolbász, kukorica és jalapeno is volt, és egy korianderes-pirospaprikás tejfölmárással volt megbolondítva (Fotó: MOL Zrt.)


“Magyaros” hot dog (lecsó szósz - ropogós kolbász morzsa)

Hozzávalók (4 db hot-doghoz):

  • 4 db hot dog kifli („lyukas” verzió)
  • 4 db magyaros PICK X Fresh Corner hot dog kolbász
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 4 db tv paprika
  • 2 db nagyobb, érett paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 tk Himalája só, fél tk őrölt bors, 1 tk füstölt pirospaprika
  • 2 db magyaros hot dog kolbász
  • 1 evőkanál kristálycukor (opcionális, ha szükséges)

Elkészítés:

  1. Felkockázzuk a zöldségeket, és felkarikázunk 2 PICK X Fresh Corner kolbászt egészen vékonyra.
  2. A kacsazsírt hevítjük, majd a karikázott kolbászt NAGYON ropogósra pirítjuk, mint egy chipset, kiszedjük a zsírból, és félretesszük tálalásig, hagyjuk kihűlni, majd durvább darabokra törjük/morzsoljuk.
  3. A (kolbászos) zsíron a kockázott paprikát és az aprított hagymát (együtt) lepirítjuk, amíg színt nem kapnak, majd jöhet rá a paradicsom és a fűszerek, lefedjük, és max. 10 percig főni hagyjuk. Ha nem eresztett elég levet a paradicsom, egy kevés vízzel pótoljuk, de nem kell, hogy túl szaftos legyen.
  4. A kész lecsót leturmixoljuk homogén, szósz állagúra.
  5. Az olajon a maradék 2 kolbászt megsütjük egy serpenyőben.
  6. A hot dog kiflibe teszünk a szószból, mehet bele a kolbász, majd egy kis szósz a tetejére és rá a kolbászmorzsa.


“Közép-amerikai” stílusú (kukoricasalsa - tejföl - koriander)

Hozzávalók (4 db hot dog- hoz):

  • 4 db klasszikus PICK X Fresh Corner hot dog kolbász
  • 4 db amerikai stílusú, “nyitott” kifli
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 kis konzerv csemege kukorica
  • 2 db érett, közepes méretű paradicsom
  • 2 db kicsi (1 nagyobb/közepes) salotta hagyma
  • 1 db kisebb lime leve
  • 1/2 csokor friss koriander
  • 1 csapott tk. Himalája só

A házi öntethez:

  • 2 dl 20 %-os tejföl
  • 1/2 tk. Himalája só
  • 1 csipet füstölt piros fűszerpaprika
  • pici bors
  • 1 dl zsíros tejszín vagy fél dl tej (hígítani a tejfölös szószt)
  • karikázott jalapeno konzerv
  • friss koriander

Elkészítés:

1. Elkészítjük a salsát, amihez a kukoricát lecsepegtetjük, a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a koriandert apróra vágjuk, és összekeverjük egy tálban, majd sózzuk, és ráfacsarjuk a lime levét, összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk.
2. A tejfölt a tejjel/ tejszínnel, sóval, pirospaprikával, borssal kikeverjük.
3. A PICK X Fresh Corner kolbászokat egy (lehetőleg rácsos aljú) serpenyőben az étolajon intenzíven grillezzük.
4. A hot dog kifliket bevágjuk, és egy száraz serpenyőben (palacsinta sütőben) körbepirítjuk.
5. Összeállítjuk a hot dog-ot: szósz - kolbász - salsa - még pár csepp szósz - pár levél friss koriander - egy-két karika japaleno

Aki szeretné kipróbálni Ági receptjeit, a lecsó szószos - kolbász morzsás “magyaros” hot dogot és a közép-amerikai változatot, vagy csak egy finom vacsorát készítene a családnak, keresse a PICK X Fresh Corner hot dog kolbászait a Fresh Cornerekben a MOL töltőállomásain, emellett szeptember végéig kizárólag a Lidl-ben, később pedig a nagyobb élelmiszerüzletek polcain.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.