Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A hűvös, őszies reggelek beköszöntével kedvet kaptam egy kis sütésre, és ha már a család úgyis nagyon szereti a péksüteményeket, a bukta mellett döntöttem. A kenyérsütőgép ezúttal is a segítségemre sietett, így hamar elkészültem életem első - de semmiképp sem utolsó -, házi buktájával, amit mindenkinek szívből ajánlok.

Mindannyian nagyon szeretjük a péksüteményeket, és amióta Dorkának is adhatok belőlük, még szívesebben állok neki a sütésnek. Persze, a kicsi csak néhány csipetnyit majszol el a zsemlék beléből vagy a piskótáimból, de az is valami. Ha pedig egy kis langyos tejet, vajat, paradicsomot és felvágottat is kap hozzá, igazí ínyencként nyammogja el az apró falatkákat.

Lekváros bukta

Hozzávalók: 2,5 dl tej, 2 tojássárgája, 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 1 csipet só, 1 csomag szárított élesztő
Tölteléknek: 1 üveg sárgabarack lekvár
Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük és bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (Vagy hagyományos módon dagasztjuk-kelesztjük.)
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Kb. 8 x 8 cm nagyságúra.
3.) Minden négyzet közepébe egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk, majd a tésztát felcsavarjuk, a végeit összenyomkodjuk.
4.) A buktákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd barnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Az első buktám - még a tepsiben :-)
Az első buktám - még a tepsiben :-)


... és a tányéron
... és a tányéron

A buktán kívül két új ételt is készítettem: parmezános burgonyalevest és kapros-fetás pulykaragus tésztát. Mindkettő amolyan házi próbálkozásnak indult, de mivel jól sikerült, megosztom veletek. :-)

Pestós burgonyaleves

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 40 dkg vöröshagyma, 15 dkg színes kagylótészta, erőleves, fél üveg pesto, 2 dl tejszín, 3 evőkanál liszt, só
Elkészítés:
1.) A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Egy mélyebb fazékba kevés olajon megpirítjuk a burgonyát és a hagymát, majd felöntjük erőlevessel, és félig puhára főzzük.
2.) Hozzáadjuk a tésztát, és addig főzzük, amíg minden hozzávaló puha lesz.
3.) Egy bögrébe kimerünk 2 merőkanál erőlevest, és hozzáadjuk a lisztet, majd habverővel simára keverjük. A habarékot hozzáadjuk a leveshez, és csomómentesre keverjük.
4.) A teszínt is a leveshez adjuk, végül a pestót és egy kis sót. Megrottyantjuk az egészet, és forrón, parmezánnal megszórva, pestós pirítóssal tálaljuk.

Pestós burgonyaleves
Pestós burgonyaleves

Kapros-fetás pulykaragu

Hozzávalók: 50 dkg pulykatokány, kevés olaj, 1 csokor kapor, 1 csomag feta sajt, erőleves, pulykafűszer
Elkészítés:
1.) A pulykatokányt kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük egy kevés erőlevessel, megfűszerezzük, és puhára pároljuk.
2.) Hozzáadjuk a feta sajtot és az apróra vágott kaprot, és melegen tálaljuk. Spenótos tésztával tálaljuk.

Kapros-fetás pulykaragu
Kapros-fetás pulykaragu

A mai blogbejegyzést két igen érdekes képpel zárom. Az első az utcánk aljában növekvő, már nálam is magasabbra nőtt parlagfű-telepről készült, ami szerintem már rekord nagyságú...

Jurassik Park az utcánk végében
Jurassik Park az utcánk végében

A második képen viszont a mi kis helyi naplementénk látható, ami semmivel sem pótolható. :-)

Ezzel a képpel zártuk a mai sétát
Ezzel a képpel zártuk a mai sétát

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.