Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A tavasz közeledtével egyre több mozgásra szorítunk időt, ám ezzel együt az étrendünk is módosulni látszik. Helyet kapott napi programunkban a step-aerobik, az úszás, a kocogás és persze a tekerés, a konyhaasztalunkra pedig több zöldség és fehérje kerül. Alapvetően Norbi felé kacsintgatok, mert úgy érzem, az ő étrendje az, ami mellett minden nap van erőm a napi restanciám elvégzéséhez.

Az edzésben az a legjobb, hogy csak elkezdeni nehéz, aztán pedig már viszi tovább az embert a lendület, a zene és a lelkesedés. Utána pedig nem csak fizikailag, de lelkileg is jó érzés tölti el az embert, mondván: ma tettem valamit magamért. :-)
Az egyik sport utáni kedvencünk a gyümölcsös túrókrém, amit bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölcsből és túróból el lehet készíteni, napokig eláll, és nem csak gusztusos, de nagyon finom is.

Málnás fitness túródesszert
Málnás fitness túródesszert

Málnás fitness túródesszert

Hozzávalók: 25 dkg krémes sovány túró, 30 dkg fagyasztott málna, 2 natur activia joghurt, édesítőszer
Elkészítés:
1.) A hozzávalókat egy mély tálba tesszük, ízlés szerint édesítjük, és konyhai turmixgéppel krémesre mixeljük.
2.) Üvegpoharakba töltjük, és gyümölccsel díszítjük.
(Nagyon finom eperrel, szederrel, ananásszal, áfonyával, naranccsal is.)

Valami ilyesmi a step-aerobik :-)
Valami ilyesmi a step-aerobik :-)
Lépésről lépésre

A 90 napos diéta jó volt, de nem értem el fergeteges sikert, és nem volt erőm mellette sportolni. Nyilván, mindenkinek más módszer válik be, és más okoz megelédedettséget, ezért érdemes menet közben is kísérletezni. :-)

Régebben nagyon sokat sportoltam, így végülis jóleső érzés fogott el, amikor újra step-padra álltam, de magam is meglepődtem, amikor az óra felénél rájöttem, elsőre ennyi elég is lesz. A második alkalommal már 35, majd 45 percet bírtam, és a pulzusom is kezdett optimális tartományban mozogni az edzések alatt.
A step aerobik a kedvencem, már ami a kardio ezdéseket illeti. Az elmúlt hetekben beszereztem egy szuper dvd-t, így otthon is bármikor elkezdhetek tornázni. Mármint, ha Dorka engedi, ugyanis annyira rákapott a step-padomra, hogy amikor csak teheti, a játéksarkába húzza és azon üldögél. Ha pedig aerobikozni kezdek rajta, belecsimpaszkodik a kezembe, a tetejére áll, és ő is elkezd kacagva fel-le ugrálni rajta. :-)))))

Norbitól is, és Alexandrától is van receptes könyvem, és nagyon kedvelem őket. Alapvetően sok az egyezés, hiszen mindketten a sovány húsokat és tejtermékeket és a zöldségeket favorizálják, és a cukrot, valamint a fehér lisztet, burgonyát, fehér rizst nem javasolják . legalábbis az intenzív fogyási szakaszban.
Szandit személyesen is ismerem - a zsírégető aerobik órájáról egyszer négykézláb távoztam... a folyosóra, meghalni. :-)))))Hévízen nyaraltunk, ott tartott a vendégeknek egy kis ízelítőt a programjából. Ká-t is berángattam az órájára, aki 40 percig morgott, hogy ez nem férfiaknak való, és különben is nemáááá'', ide nem jönnek pasik (de másokat is berángattak), és ez egy hülye ugribugri - aztán ő is fekve maradt az óra után, és azt hörögte, ő innen nem kel ma fel, majd holnap hazamegyünk...:-))))
Alexandra egy végtelenül kedves, helyes, mosolygós nő, (elképesztően szép alakja van!), és nagyon segítőkész a hozzá fordulókkal.
Norbiban pedig épp az tetszik, amit talán sokan utálnak benne: hogy nyers és szókimondó - ha a fogyásról van szó, de hatékonyak a tanácsai. A receptjeit nagyon szeretem: a réteseit rendszeresen megsütöm, és a zabpelyhes-csokis puszedlije is kelendő "vendég" a házunkban.

A hétvégén Évánál jártunk, így repertoárunkat ezúttal az ő receptjeivel szeretném bővíteni. Fogadátok szeretettel az alábbiakat:

Ardenni leves

Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves kocka, 20 dkg zöldborsó, 1 csomó újhagyma, 1 poréhagyma, 1/2 csomó zellerszár, 1 csomó snidling, 20 dkg füstölt sonka (pulyka), kakukkfű, tárkony, só, bors, pici mustár, 1 dl tejszín
Elkészítés:
1.) A tyúkhúslevesben megfőzzük a sonkát, a hagymát, a borsót és a felaprított zellerszárat, majd beletesszük a fűszereket.
2.) A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, majd kivesszük a megfőtt sonkát, a zöldféléket pedig leturmixoljuk.
3.) Átfőzzük és az apró kockákra vágott sonkával forrón tálaljuk.
(Nagyon finom, és mutatós leves - Dorka az utolsó cseppig megette! :-))

Ardenni leves
Ardenni leves

Rizses-burgonyás hús rakottas

Hozzávalók: 12 szelet pulykamell, só, bors, áttört fokhagyma, rizs, krumpli, koktélparadicsom, zöldpaprika, oregano, 2 dl tejföl, 1 doboz tejszín
Elkészítés:
1.) A húsokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és állni hagyjuk egy éjszaka. Másnap a húsok mindkét oldalát teflonban könnyen átsütjük.
2.) A kivajazott tepsi aljára 1 sor húst fektetünk, majd rátesszük az erőlevesben főtt és leszűrt rizst.
3.) A rizsre félbe vágott koktélparadicsomokat és paprikakarikákat rakunk. A közöket vékonyra szeletelt főtt krumplival töltjük ki. A tetejére ismét hússzeleteket helyezünk.
4.) Az egészet leöntjük a tejföl és tejszín keverékével és egy pici vízzel.
Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon készre sütjük, 45 perc alatt.

Rizses-burgonyás hús rakottas
Rizses-burgonyás hús rakottas

... a husihoz persze alternatív megoldásként kaptunk egy nagy tál zöld salátát, így kihagyhattuk a krumplit és a rizst.
Évát és a szüleimet nem terrorizáljuk a szétválasztással és a fitnessz-ötleteinkkel, mert mindannyian nagyon vékonyak, ehetnek bármit. :D

Zöldsaláta, a húshoz
Zöldsaláta, a húshoz


Hús-salátával
Hús-salátával

A süteményből nem ettem, de mivel a távozásunkkor mindössze 3 szem árválkodott a tálon, gondolom, finom lehetett. :-)))

Pörkölt mogyorós-barackos sütemény

Hozzávalók: 22 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 15 dkg zsír, 6 tojás,10 dkg mazsola, 10 dkg darált mandula, 10 dkg pörkölt mogyoró, sárgabarack lekvár, 18 dkg porcukor, 1/2 szelet reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
1.) A lisztet, zsírt, sütőport és egy tojást összegyúrjuk, majd tepsi aljára simítjuk a tésztát.
2.) Megkenjük sárgabarack lekvárral és megszórjuk a korábban leforrázott és leszűrt mazsolával.
3.) 5 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd lassan belekeverjük a mandulát, mogyorót és a csokoládét és az 5 tojás fehérjének felvert habját.
4.) A masszát a tésztára tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 35percig sütjük.

Pörkölt mogyorós-barackos sütemény
Pörkölt mogyorós-barackos sütemény

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.