Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Morzsáló (blog)

2010. október 10. Olykor a vízilovak is ünnepelnek...

... például, ha születésnapjuk van. Persze, lehet, hogy nem minden víziló örül, ha megemlékeznek az évei múlásáról, de Bobó kedveli a mulatságokat, a finom falatokat és a gyerekek társaságát.

Bobót, a bájos vízilovat két évvel ezelőtt ismertük meg, amikor Dorkát úszótáborba vittük egy Zala megyei szállodába. Már akkor is nagyon jól éreztük magunkat, de a Kicsi még akkor - zsenge kora folytán -, egy csomó programban nem tudott még részt venni. Most viszont, hogy igazi, szaladgáló, mindenre kíváncsi gyermekké érett, Bobóország műsorai is más színezetet kaptak.

Bár csupán a hétvégét töltöttük a víziló birodalmában, remekül éreztük magunkat. Dorka már az odaúton folyton azt kérdezgette, hol van már Bobó, hány éves Bobó (14 - egyébként :-)), mit eszik Bobó, és mikor látjuk már Bobót? Így aztán igazi örömmámorban úszott, amikor a vacsora előtt "összefutottunk" az ünnepelttel az étteremben. A gyerekek sikitozva szaladtak a víziló felé, és mindenki megsimogatta a bundáját, megpuszilta a hasát, és fényképezkedett Bobóval. Nem így Dorka, aki bár csillogó szemekkel bámulta kedvencét, a hátunk mögé bújt, és onnan figyelte az eseményeket... :-)

Bobó a gyerekekkel
Bobó a gyerekekkel

Az első este mini-diszkó volt a program, amin Ká-val jót mulattunk. Olyan vicces, nem? Ki jár kétévesen diszkóba? Én még felnőttként sem sűrűn fordultam meg ilyen helyeken, nem hogy kétévesen, de ha már meghirdették, ott volt a helyünk. Dorka lázasan készülődött a "buliba". Elővette a lakkcipőjét és nyomatékosan kijelentette, hogy ő abban megy. Azt is hozzátette, hogy mielőtt megszületett, és Dorka Máriának hívták, ő egy híres bácsi volt, aki énekelt és táncolt...

A mini-diszkó résztvevői(nek) egy része
A mini-diszkó résztvevői(nek) egy része

A diszkóban iszonyú sokan voltak; jobbára bölcsis és ovis gyerekek, de volt közöttük jó néhány totyogó, és karonülő kisbaba is, akik elképesztő lelkesedéssel táncikáltak. Hihetetlen cukik voltak, az ember nem is gondolná, hogy ilyen pici gyerekek így tudnak szórakozni. A dalok többnyire Almás-számok voltak, illetve felcsendültek a Hungária régi slágerei. A kicsik csörgőket kaptak (elképesztő hangzavar volt... :-)), vonatoztak, limbó-hintóztak, labdáztak, és csörögtek, leírhatatlan volt a hangulat. Aznap este nem kellett altatni Dorkát...

Másnap reggel ismét találkoztunk Bobóval, de Dorka megint csak távolról mosolygott rá, és inkább a saját kicsi vízilovával barátkozott, akit minden étkezéshez magával vonszolt, és aki állandóan felfalta az összes reggelit. Persze, csak játszásiból. :-)

Reggelizés a kis Bobóval
Reggelizés a kis Bobóval

Gyönyörű időnk volt, így sokat sétáltunk a napsütésben, ugráltunk a kerti trambulinon, a favárban, megsimogattuk a kis állatokat (mert a kertben vannak nyuszik, juhok, és két kecske is), és megcsodáltuk a domboldalban érő sütőtököket, amiket - azt hiszem -, halloweenre tartogatnak.

Mosolygó sütőtökök a domboldalban
Mosolygó sütőtökök a domboldalban

A virágok között megannyi - apró kezek által épített - gesztenyebábu figyelte lépteinket.

Gesztenye-bábuk a virágok között
Gesztenye-bábuk a virágok között

A babaúszásról ezúttal lemaradtunk, mivel délelőttönként az oviban voltunk, és kézműves foglalkozáson vettünk részt, de utána mindig csobbanással folytattuk a napot, amit mindannyian nagyon élveztünk, hiszen a víz 32 fokos volt, a medence tele volt gyerekjátékokkal (és gyerekekkel), és az ablakon átszűrődő napsugarak a víz tetején táncolva a nyár legszebb napjait idézték...

Úszás - ezúttal apával
Úszás - ezúttal apával

Volt a játékok között egy műanyag cápa, ez volt Dorka kedvence, és bár mi folyamatosan győzködtük arról, hogy a cápa az életben igazán ronda és goromba állat, ő személyes kedvencévé fogadta, és kedves állatnak titulálta...

A kedves cápával
A kedves cápával

A hétvége fénypontja tagadhatatlanul a szombat esti bábszínházi előadás volt, amely keretében a Holle anyó meséjét láthatták a gyerekek - Batyu színház keretében.

Színházba menet
Színházba menet


Holle anyó
Holle anyó

Összegzésképpen azt mondanám, hogy érdemes olykor elmerülni a mesék világában... ahol a jó elnyeri a méltó jutalmát, a víziló mosolyogva ölel keblére minket, a cápa puszit nyom az arcunkra, és láthatóvá válik az egyébként felnőtt szemeink számára láthatatlan tündérvilág, mert ezek a percek megszépítik a lelkünket, és ráébresztenek arra, hogy mi az, ami igazán fontos az életünk során.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.