Alapvetően csirke vagy pulykamellet sütök, felgöngyölve, vagy a táska sütőmben. A göngyölt húsokat azért szeretem, mert nagyon mutatósak, hamar elkészülnek, és százféle finomsággal meg lehet tölteni őket. Ezen a héten két új "tölteléket" próbáltam ki: az egyik sajt + rukkola, a másik feta sajt + piros édes mini paprika. Egyik finomabb lett, mint a másik, így kedvet kaptam hozzá, hogy a jövőben tovább kísérletezzek. A göngyölegekben az is jó, hogy elég sokat le lehet egyszerre sütni, és akkor több napra megvan az ebéd, csak friss salátát vagy pirított / párolt zöldségeket kell hozzájuk készíteni. A gyerekek is szeretik, sőt, szerintem elég szépek ahhoz, hogy akár vendégeknek is elkészítsük.
Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé felszeletelve, 15 dkg kacsamell felvágott (ezt csak azért raktam rá, mert épp volt otthon, de nem szükséges), só, grill fűszer, olíva olaj, 1 csomag szeletelt Edami sajt, 1 doboz friss rukkola
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, ha kell, picit kiklopfoljuk, majd besózzuk, és bedörzsöljük a hússzeletek mindkét oldalát grill fűszerrel.
2.) Minden hússzeletre egy szelet sajtot és egy nagy csipet rukkolát teszünk, majd felgöngyöljük a húst, és egy olívával kikent jénaira tesszük. (Nem kell fogpiszkáló, nem csúsznak szét a hústekercsek.) Ha minden tekercs kész, a tetejükre kacsamell felvágottat, vagy egy kis bacont tehetünk az íz kedvéért, de enélkül is finom lesz. Pici vizet öntünk a húsok alá, és 200 fokon pirosra sütjük az egészet. Salátával, rizzsel, kenyérrel, zöldséggel tálalhatuk, minden illik hozzá.
Dorka nagy rizs-evő, ezért miatta mindig készítek főtt rizst a húsokhoz. A rizst általában egy pici olíva olajon megpirítom, és csak utána főzöm meg, majd egy kis sót, és bio fűszerkeveréket adok hozzá. A bébirépát és a borsót tálalás előtt keverem bele azzal a jeligével, hogy "a kis zöldségektől szebb lesz, és gyorsabban nő a kislányok haja... " :-)))))
Persze a brokkolitól és a spárgától nőne csak igazán meg a kislányok haja, de ezt többnyire magamban eszem... (szó se róla, borzasztó sok hajam van... :DDD)
Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé felszeletelve, só, grill fűszer, olíva olaj, 1 csomag szeletelt Edami sajt, 1 üveg fetával töltött édes piros mini paprika
A tetejére: 2 paradicsom, 2 paprika, 1 hagyma
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, ha kell, picit kiklopfoljuk, majd besózzuk, és bedörzsöljük a hússzeletek mindkét oldalát grill fűszerrel.
2.) Minden hússzeletre egy szelet sajtot és egy fetával töltött mini paprikát teszünk, majd felgöngyöljük a húst, és egy olívával kikent jénaira tesszük.
3.) Felaprítjuk a paprikát, paradicsomot és a hagymát, és a göngyölegekre szórjuk - így víz nem kell alá! 200 fokon pirosra sütjük az egészet.
A zöldségektől nagyon finom, pikáns szaftja lesz a húsoknak, ráadásul ezzel a szafttal tárolni is könnyebb a göngyölegeket, mert nem száradnak ki.
A táskasütőben sütött csirkemell a SOS változat, ez tényleg 10 perc alatt megsül, épp annyi idő alatt, amíg a serpenyős zöldségek megpuhulnak. Ideális teraszos ebéd. :-)
Végül jöjjön egy könnyű, hideg meggyleves, ami igazán jól esik a nagy melegben. Tejszínhabbal igazán mennyei, és a Kicsik is jobban bekanalazzák... :-)
Hozzávalók: 2 üveg (magozott) meggybefőtt, 5 dl meggy joghurt, 1 zacskó tejszín, porcukor
Elkészítés:
1.) Az egyik üveg meggyet botturmix segítségével pürésítjük, hozzákeverjük a joghurtot, és a másik üveg meggyet, majd tálalásig hűtőben tároljuk a levest.
2.) Porcukorral felverjük a tejszínt, és a habot a leves tetejére kanalazzuk, így tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.