Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Papír zsebkendő került a mosásba? Így szabadulhatsz meg könnyedén az idegesítő fehér szöszöktől!

Nincs olyan ember, aki már háromnál többször mosott életében, és ne szembesült volna azzal, hogy zsebürítés ide vagy oda: bizony papír zsebkendő maradt a ruhák között. Íme a módszer, hogyan szabadulhatunk meg a kisebb-nagyobb, vizes és tapadós zsebkendődarabkáktól, idegösszeomlás nélkül!

Bármennyire is körültekintő az ember, elkerülheteten, hogy ne maradjon egy-egy papírzsebkendő-gombóc a nadrágok, zsebes melegítőfelsők, kardigánok zsebeiben. És Murphy törvényének megfelelően biztosan akkor, ha sötét ruhákat mosunk. Ennél kevés bosszantóbb dolog létezik, de pánikra semmi ok: máris mondjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben és leghatékonyabban megszabadulni az igencsak ragaszkodó fehér szöszöktől!

Természetesen a legtöbbször a sötét ruhák közé keveredik a hófehér zsebkendő, ami borzasztó pusztítást végezhet ilyenkor! (Fotó: Shutterstock)
Természetesen a legtöbbször a sötét ruhák közé keveredik a hófehér zsebkendő, ami borzasztó pusztítást végezhet ilyenkor! (Fotó: Shutterstock)


Így távolítsuk el a papírzsebkendő-cafatokat a ruhákról!

Az első és legfontosabb lépés: álljunk ellen a csábításnak, és ne mossuk ki újra! A nedves papírzsebkendő-darabok egy része még jobban ragaszkodik majd a ruhákhoz.

Először is, rázzuk ki még vizesen a ruhákat, hogy amennyi szöszt csak lehet, távolítsunk el, majd hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon. Ekkor újra rázzuk ki alaposan, majd első körben a kissé benedvesített tenyerünkkel söprögessük át a textíliákat, így megszabadulhatunk a nagyobb foszlányoktól. Ezután fogjuk egy puha köröm- vagy ruhakefét, és söprögessük le az ekkor már száraz szöszök nagyját.

Második fázisban ragadjunk egy mágikus hengert - ami állatszőr, korpa és hajszálak eltávolítására is ideális -, és az apraját ennek segítségével távolítsuk el. Ha nincs a háznál mágikus henger - ami egyébként már bármelyik drogériában vagy hipermarketben beszerezhető -, egy széles ragasztószalag is tökéletesen megteszi: tekerjünk körbe vele egy hajkefét vagy akár a tenyerünket, és finom mozdulatokkal szedegessük le vele a szöszöket az anyagról. Az erős ragasztószalagot inkább farmerhez, míg a gyengébbet a finomabb anyagokhoz használjuk.

A finomabb anyagokról, mint például pulóverekről antisztatikus, száraz törlőkendővel is leszedegethetjük a szöszöket, de jó szolgálatot tehet ilyenkor az elemes szöszborotva is, ezzel a legmakacsabb, legapróbb bolyhokat is eltüntethetjük.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.